Mini Feri

2022.02.26. 10:20

Márki-Zay Péterről, mint amatőr politikusról beszélt Gyurcsány az ATV-ben

Gyurcsány Ferenc ügyel a jelképes gesztusokra: bár saját bevallása szerint szeret tévéinterjúkat adni (ezt rögtön az elején elmondta), hónapok óta nem adott, de pénteken éppen igen.

Ugyanis pénteken vált ismertté a baloldal választási listája, amit azonnal mind a baloldalon, mind általában az emberek elkezdtek Gyurcsány-listának hívni – írja az Origo

 

Nem véletlenül: közismert, hogy Gyurcsány állította össze, és 

a lista első tíz helyéből kettőt a Gyurcsány-házaspár foglal el. 

Egyiket a bukott miniszterelnök, másikat a felesége. És éppen ezen a napon ment be hosszabb idő után interjút adni az ATV-be. Mikor máskor, mint a lista napján: elvégre ő a baloldal vezetője, és ezt időről-időre szereti a világ felé deklarálni.

 

Gyurcsány egyébként jót nevetgélt azon, hogy jelöltje egy ironikus plakáton Miniferiként szerepel – tulajdonképpen értette is, hogy miért. 

Így beszélt Márki-Zay Péterről: 

nincs erős politikai előélete.

Magyarul: amatőr. 

De arról is beszélt, hogy a kirakatba tett ember (jelen esetben Márki-Zay) azért van előtérben, mert a pártok (jelen esetben a legerősebb baloldali párt, a DK elnöke) gondolatát, akaratát mondják el. Kell elmondaniuk. 

Ahogy Gyurcsány fogalmazott:  

rajtuk keresztül mutatjuk meg, mit gondolunk a világról.

A beszélgetés többi részére felesleges túl sok időt pocsékolni, Gyurcsány egyetlen szót sem beszélt programjukról, terveikről – nem is ez volt a célja. 

Csak megmutatni, amit valójában úgyis mindenki tud: ő a baloldal főnöke.

Borítókép: Illusztrációfotó / Magyar Nemzet / Mirkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában