törvényjavaslat

2021.10.07. 16:26

Kasztrálnák a 40 évnél idősebb és a nagycsaládos férfiakat

Új törvényjavaslatot terjesztett be egy képviselő Amerikában, aminek értelmében minden 40 évnél idősebb vagy három gyerekkel megáldott férfit vazektómiára kellene kötelezni.

Pennsylvania állam képviselőházának demokrata párti tagja, Chris Rabb egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely kötelezővé tenné a vazektómiát a 40. életévüket betöltött vagy három gyermeket nevelő férfiak számára – írja a V4NA hírügynökség.

A törvényjavaslat lehetővé tenné azt is, hogy a nők pert indítsanak azon férfiakkal szemben, akik miatt akaratukon kívül teherbe estek.

A javaslat szerint a váratlan terhesség esetén azokat a férfiakat is meg lehetne büntetni, akik hanyagságból nem foglalkoztak a fogamzásgátlással közösülés közben.

I will be introducing a bill inspired by " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@RepKellyCassidy that requires all inseminators to undergo #vasectomies within 6 weeks of having their third child or 40th birthday, whichever comes first. /1

Rabb célja a javaslattal, hogy rávilágítson a ciszgenderű férfiak személyes felelősségére a kívánt és nem kívánt terhességekben, mivel állítása szerint “megtermékenyítőként felelősséggel tartoznak a viselkedésükért a partnerük, a családjuk és a társadalom érdekeit szem előtt tartva”. Mint mondja, a fogamzásgátlás, abortusz és a családtervezés körüli kérdések ez idáig csak a nők testi autonómiájának korlátozására irányultak.

A képviselő javaslata alapján egyébként 10 ezer dollárral jutalmazná azokat a polgárokat, akik bejelentést tesznek a vazektómián időben át nem esett férfiakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában