fejlesztés

2021.07.19. 13:11

Okostantermek kialakítására lehet pályázni hétmilliárd forint értékben

A tanulók a legmodernebb digitális infrastruktúrát használva, a kreativitást különösen fejlesztő technológiák segítségével tanulhatnak majd.

Korszerű, az élményalapú és kollaboratív tanítást-tanulást támogató okostantermek kialakításáról döntött a kormány – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban összesen 7 milliárd forintra lehet pályázni.

A program éves fejlesztési keretének módosításáról szóló, a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében jelentős számú, állami fenntartású köznevelési intézményben jön létre olyan, a digitális tanulást segítő tér, ahol a tanulók a legmodernebb digitális infrastruktúrát használva, a kreativitást különösen fejlesztő technológiák (például mesterséges intelligencia alapú robotikai eszközök) segítségével tanulhatnak majd – írták.

Az Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése című felhívásra a Klebelsberg Központ nyújthat be támogatási kérelmet.

Az előzetes tervek szerint legalább 180 helyszínen hajtanak végre fejlesztést és alakítanak ki a digitális pedagógia alkalmazásához ideális körülményeket biztosító okostantermet a következő időszakban – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában