Járvány

2020.04.09. 16:27

Mentőautók lepték el a Pesti úti idősotthont

Tíz perc alatt tíz mentőautó érkezett az intézményhez, előtte is volt bent 3-4 mentőautó. Minden koronavírus-fertőzött embert kórházba szállítanak a Pesti úti idősek otthonából – közölte az országos tisztifőorvos csütörtök délután az MTI-vel, hozzáfűzve: emellett folyamatosak a további járványügyi intézkedések.

Fotós: Szigetváry Zsolt

Megerősítette a HírTv tudósítója, hogy elszállítják a betegeket a Pesti úti idősotthonból.

A népegészségügyi szolgálat napok óta jelen vannak és azt próbálják felkutatni, mikét alakult ki a járványügyi helyzet.

Találtak hiányosságokat

Müller Cecília országos tisztifőorvos személyesen ment ki ellenőrzést tartani a Pesti úti idősotthonba a tömeges koronavírus-fertőzések miatt, és nem mindent talált rendben – tudta meg az Origo.

Az Origo információi szerint Müller Cecília és munkatársai jelenleg a Pesti úti idősotthonban személyesen végigjárják a teljes épületet, végignéztek már minden helyiséget, konyhát, mosdókat, szobákat. Az Origo úgy tudja, nem találták megnyugtatónak a látottakat.

Müller Cecília kérte az intézmény vezetését, hogy gondoskodjon a folyamatos orvosi ellátásról, ugyanis arról értesült, hogy nem biztosított a folyamatos orvosi jelenlét az intézményben. Az ellenőrzés közben megérkezett a területért felelős Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes is, őt is kérte a fentiekre Müller Cecília – számolt be a portál.

Müller Cecília később az MTI-nek elmondta, úgy döntött, hogy a maximális biztonságra törekedve azokat is elszállítják, akik esetleg még nem mutatják a betegség tüneteit, de a későbbiekben megbetegedhetnek. Kiemelte, csütörtökön személyesen kereste fel az idősotthont, és elrendelte az egyes munkakörökhöz kapcsolódó tudás megújítását, mert úgy véli, hogy ebben a helyzetben feltétlenül szükséges feleleveníteni az ismereteket, és azokat az aktuális járványügyi helyzethez szabni.

Mint mondta, korábban tapasztalt az egészségügyi szolgáltatás területén hiányosságokat. Előírta azt is, hogy az otthonban maradottakat folyamatosan monitorozni kell, szigorú orvosi nyomon követéssel.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a most végrehajtott intézkedésekkel igyekeznek olyan környezetet teremteni, ami biztonságos az otthonban maradók számára. Ha teljes lesz a lakók és az ápolók átszűrtsége, akkor tudnak további döntéseket hozni – tette hozzá. A létesítményben fertőtlenítő takarítást végeznek.

Müller Cecília elmondta, a Pesti úti idősotthonban több mint ötszázan élnek, a csütörtök délutáni adatok szerint a dolgozókkal együtt 130 emberről derült ki, hogy koronavírussal fertőzött.

Borítókép: Mentőautók a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonánál 2020. április 9-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában