Patriotizmus

2017.12.28. 11:53

Csepreghy Nándor: Nem szabad kiskorúnak tekinteni az állampolgárokat

A kormány büszkén vállalja patrióta gazdaságpolitikáját, illetve azt, hogy nemcsak a pályázatok elbírálásában, de a vidékfejlesztés terén is szakított a sehová sem vezető szocialista logikával.

Budapest, 2017. január 16. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) M4-es metróval kapcsolatos jelentésében foglaltakról és a kormányzat üggyel kapcsolatos álláspontjáról az Igazságügyi Minisztériumban 2017. január 16-án. Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot. MTI Fotó: Kovács Tamás

Aki hamarabb felhasználja az uniós forrásokat, attól később nem lesz mit elvenni – fejtette ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, aki a Blogstar anyagában arról is vallott, a fiatalok pártja-e még a Fidesz.

A parlamenti államtitkár szerint egyetlen pártot sem lehet elítélni azért, hogy annak reményében próbál jól kormányozni, hogy a szavazók újraválasszák. A kormányzás célja, hogy annak jó hatásait az emberek is megérezzék saját életükben és érdekeltté váljanak abban, hogy a szabályok törvényesen a magyar vállalkozók irányába lejtsenek – emelte ki az interjút szemléző anyagában a Lokál.

“Ha a régiós, más kohéziós tagállamokhoz képest hamarabb hirdetjük meg a pénzeket, akkor a magyar vállalkozók előnyösebb helyzetbe kerülnek a nemzetközi versenyben, és várhatóan azt a kormányzatot fogják támogatni, amelyik a patrióta gazdaságpolitikát vallja magáénak”

- fejtette ki Csepreghy Nándor, majd hozzátette, hogy a gyorsaság másik oka a Brexit, hiszen ha a kilépés után a britek nem teljesítik maximálisan a kötelességüket, a kohéziós alapból kiesett összeget máshonnan kell majd pótolni.

Az átalakult pályázatelbírálás rendszerét a korrupció elleni harc legfontosabb tényezőjeként említette.

„A korábbi rendszernek az volt az egyik rákfenéje, hogy a beérkező pályázatokról nem az állami szereplők döntöttek, hanem külső pályázatértékelők, akiknél meglepően érdekes összefonódásokat látunk a korábbi projektmenedzsment pályázatíró cégeivel.”

Itt megemlítette példaként az Altus vezetőjét (Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cége), valamint Heil Pétert, aki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese volt. Csepreghy szerint változtatni kellett, hogy a pályázatírás ne jelentsen egyet a kijáró emberek köreivel.

Az államtitkár szerint a 4-es metró építésénél ellopott összegből már fel lehetett volna újítani az egész hármas metrót, s mint hozzátette: Demszky hiába próbál kibújni a felelősség alól, akkor is ő írta alá a döntést végrehajtó szerződést, s szerinte ezzel a volt polgármester azt állítja magáról, hogy inkompetens módon vezette a fővárost.

Csepreghy a migráció kérdéssel kapcsolatban megemlítette:

“a kormány nagyon világos tervet dolgozott ki, s egyrészt vannak olyan külső körülmények, amelyek determinálják a kormánynak az értékígéretét 2018-ra. Ezek (...) nemcsak Magyarország biztonságával függenek össze, hanem az egész európai közösség jövőjével. Ezekre érdemleges választ ma látható módon a magyar Országgyűlésben senki más nem képes adni.”

A Blogstar a fiatal szavazókról és helyzetükről is kérdezte a politikust.

A párt tagjai öregszenek, úgy a támogató bázisuk is korosabbá válik, ez az élet rendje. Ugyanakkor fontosnak tartom azt is kiemelni, hogy a jelenlegi fiatalság preferenciáinak kutatásában árnyaltabbnak és célravezetőbbnek tartanám, ha különválasztanák a pártpolitikai támogatást, a kormányhoz való kötődést, illetve a kormány intézkedéseihez való kötődést és ennek alapján a kabinet megerősítését – jelezte Csepreghy Nándor.

„Meggyőződésem, hogy egyetlen korábbi kormányzat sem támogatta ilyen átfogó kedvezménycsomaggal a fiatalokat. Ezt a szelet kellett volna, és kellene most is befogni a hajónk vitorlájába”

- emelte ki a politikus.

Borítókép: Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) M4-es metróval kapcsolatos jelentésében foglaltakról és a kormányzat üggyel kapcsolatos álláspontjáról az Igazságügyi Minisztériumban 2017. január 16-án. Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában