Olvasó

2016.01.05. 11:48

Hólapátos önzetlenség Pázmándon

Önként jelentkeztek a hetedikes fiatalok az önkormányzati hivatalban, „jó szolgálatra”. Többen a szünetben összeálltak és egy gyors döntésük után elhatározták, hogy hólapátot fognak és felkeresnek néhány nyugdíjast, felajánlva munkájukat.

Olvasó

Az idősek háza előtt és a kertekben az utakat takarították. Kezük munkája után gyorsan lett járhatóvá valamennyi járda és kapubehajtó. A nyugdíjasok örömmel fogadták őket, volt, ahol süteményt és meleg italt is kaptak hirtelenjében. A délelőtti munka során néhány rövidebb pázmándi utcát is járhatóbbá tettek a hó félrelapátolásával.


Pázmándon nagyon aktívan tevékenykednek azon, hogy a fiatalabb és idősebb generációkat összehozzák. A település vezetésének fontos, hogy a fiatalok szeressenek élni és dolgozni, ott, ahol élnek, a szülőfalujukban. A havas időjárás beköszöntével, most azonban önként, lelkesen ajánlották fel segítségüket a 7. osztályos fiúk:  Matacz Máté, Czakó Péter, Czakó Gergő, Domak Balázs, Nikolics János, Czikora Márk, Vagyóczki Martin. Munkájuk befejezésével a polgármesteri hivatalban is várta őket a pogácsa és a meleg tea.

Rendkívülinek számít, hogy a helyi polgármester igazgatói dicséretre is felterjesztette valamennyiüket.

E. Várkonyi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!