Olvasó

2012.08.02. 04:21

Reklámoz az állam

"A teljes összeg fele jutott a jobboldalhoz köthető, alig tíz orgánumnak, másik felén osztozott a piac több száz szereplője." A tavalyi állami hirdetésekről van szó.

Arany Horváth Zsuzsa

Netán az MSZP tegnap azért döntött úgy, az állami hirdetéseket teszi meg napi témának, mert olvasták a hét végén az országos napilap idevágó összeállítását?

A többoldalas elemzésből kitűnik, ezen a fronton is a Fidesz-közeli cégek jártak jól, az állam hirdetésre, reklámra szánt milliárdjait ők kapták meg.

Mi ebben a meglepő, kérdezik a hozzászólók. Mindenütt így megy, az épp regnáló kormánynak a vele szimpatizálók felé hajlik a keze. Aki nem tartozik oda, annak savanyú a szőlő, várja ki a változást.

Csakhogy az állami bevétel, ahogy már untig hangsúlyozzuk ezeken a hasábokon, a mi zsebünkből származik, adó formájában. Ezért formálunk jogot, hogy tudjuk, mire költik. Mert milyen portékája is van az államnak? Virágzó ország, tisztes gazdasági mutató, elégedett dolgozó, jó kórház, rendes út, húzós iskola, normális nyugdíj. Rossz esetben ezek ellentéte.

Láttak ilyesmit reklámozni mostanában bármelyik tévében?

És ha igen, elhitték?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!