Olvasó

2010.11.09. 03:29

Pénzbehajtás helyett

Hallom a hírt, 2011-től több állami támogatást kap a rendőrség, s az előirányzott, milliárdos bírságbevételt - nevezhetjük pénzbehajtásnak is - a költségvetés jövőre azonos arányú támogatással váltja ki.

Pál Szabina

Ideje, íakkor talán a bűnüldözésre is marad energiája a hatóságnak... Ám úgy tűnik, idén még muszáj kiegészíteni a büdzsét: így eshet meg, hogy amikor az autós sávot vált, a robbanásszerűen odaérkező rendőrautó sofőrjének áll feljebb, hogy fékeznie kell, s felsőbbrendűségének tudatában balesetveszélyes vezetésért megbírságolja az autóst, holott éppen ő közlekedett agresszíven, megkülönböztető jelzés nélkül. Máskor pedig megteheti, hogy egyirányú utcán hajtson ki szabálytalanul (egy "mezei" autósnak ez háromezer forintjába kerül), vagy az elakadásjelzőt kitéve feltarthatja a forgalmat, amíg ismerősével trécsel... Reméljük, a kormány előteremti a pénzt erre a célra, hogy a bírság a valós szabálytalanságokra adott válasz legyen. Ha nem, egymást is elkezdhetik figyelni a rendőrök, hogy beszedhessék a "válságadót".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!