Olvasó

2010.09.29. 08:43

Elszármazottak találkozója

„Kicsi fehér templomotokba most minden erők tömörülnek,” Reményik Sándor: Templom és iskola című verse hangzott fel Szabadhídvégen, ahol hálaadó istentiszteletet tartottak és elszármazottak találkoztak.

Kisné Pölöskei Anita

A szabadhídvégi református gyülekezet 2010. szeptember 25-én, szombaton ünnepelte temploma fennállásának 220. évfordulóját. Az 1790-ben épült barokk templom hirdeti az ősök Isten iránti tiszteletét. Az ünnepségen igét hirdetett Steinbach József a dunántúli református egyházkerület püspöke, prédikációt Imre Bálint dégi esperes tartott, köszöntést mondott Szabadi Árpád és Szabadi István elszármazott lelkészek, több kórusszám, zenemű is felhangzott, a székesfehérvári Csomasz-Tóth Kálmán Kórus előadásában, és az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén református iskola tanulói által.  Felidézték a gyülekezet történetének főbb eseményeit, fényképkiállítás keretében. Jelen voltak az eddig ott szolgált lelkészek feleségeikkel, és leszármazottaikkal. A 400 férőhelyes templomot megtöltötte a jelenlevő 330fő. Az ünnepség zárásául meg koszorúzták a 3 éve avatott Bakó Béla tiszteletes emlékére átadott emléktáblát, és megáldották a templom udvarára ültetett két  tuját, hogy felnövekedésével szimbolizálják, a remélhetőleg megnövekedő gyülekezeti tagok számát. Az ünnepség után szeretetvendégséggel fogadták az elszármazott és helyben lakó gyülekezet tagjait, ahol közös beszélgetéssel fel idézték az elmúlt idők szép és maradandó perceit, történeteit. A gyülekezet szeretné ha hagyományként minden év szeptember utolsó vasárnapja az elszármazottak ünnepe volna.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!