Szocsi Nagydíj

2018.09.26. 09:43

Vettel nem aggódja túl a dolgokat

A világbajnoki pontversenyben második, négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája szerint az olasz istállónak nincs oka az aggodalomra a hétvégi Forma-1-es Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban, ahol ismét versenyképesek lesznek.

Ferrari's German driver Sebastian Vettel gets ready to drive at the Marina Bay Street Circuit during the first practice session ahead of the Singapore Formula One Grand Prix in Singapore on September 14, 2018. / AFP PHOTO / Manan VATSYAYANA

A 31 éves Vettel 40 pontos hátrányban van az összetettben az ötödik vb-címére hajtó Lewis Hamiltonnal, a Mercedes brit versenyzőjével szemben, ennek ellenére változatlanul úgy véli, a hátralévő öt futamon még van esélye előzni a pontversenyben, és megszerezni a trófeát.

„Az elmúlt években Oroszországban jól szerepeltünk, az autónk most is tökéletesen megfelelő a jó eredményhez”

- nyilatkozta szerdán Vettel, aki a szocsi versenypálya négy évvel ezelőtti bemutatkozása óta még nem tudott nyerni, de kétszer, 2015-ben és tavaly második lett a 2014-es téli olimpia központi létesítményei körül kialakított aszfaltcsíkon.

„Azt gondolom, hogy a hátralévő helyszínek egyikén sem kell tartanunk semmitől,

az autónk összességében az egész idényben jól működött, ez az erőssége, így aztán nincs okunk az aggodalomra” – jelentette ki a német pilóta.

Hamilton az idei szezon legutóbbi öt nagydíjából négyet megnyert, Vettel ezek közül csak Belgiumban tudott győzni.

A tavalyi idényben öt versennyel a vb vége előtt Hamilton előnye 34 pont volt Vettellel szemben, és végül a brit az utolsó két futamra már világbajnokként utazhatott el.

Borítókép: Vettel a szingapúri futamon

AFP / Manan Vatsyayana

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában