Európa-bajnokság

2024.03.16. 12:19

Nagelsmann egyenes választ vár a német szövetségtől

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann még az Európa-bajnokság rajtja előtt szeretné tudni, hogy számol-e vele a jövőben a német szövetség (DFB). A harminchat éves edzőnek több európai élcsapat is ajánlatot tehet a nyáron, így a szakember még a kontinenstorna előtt tisztázni szeretné a helyzetét a német csapat élén.

MW

Julian Nagelsmann

Forrás: dpa Picture-Alliance / AFP

Fotó: Boris Roessler

A német sajtóban folyamatosan téma, hogy a Bayern München és az RB Leipzig korábbi edzője mikor tér vissza a klubfutballba. Nagelsmann szerződése a német szövetséggel a hazai rendezésű Európa-bajnokságig szól, azonban sokan úgy vélik, a jövője a német válogatott Eb-szereplésétől függ – írta meg az Origó.

A szövetség eredményt vár

A Német Labdarúgó-szövetség ügyvezető igazgatója, Andreas Rettig arról beszélt a közelmúltban, hogy ha a 36 éves szakemberrel jól teljesít a hazai kontinenstornán a Nationalelf, akkor Nagelsmann maradhat a kapitány. A német edző ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogyha az Európa-bajnokság előtt olyan szerződésajánlatot kap, amellyel elégedett lenne, akkor jó esély van arra, hogy azt még az Eb előtt aláírja. Hozzátette: van rá esély, hogy az Eb-t megelőzően „történjen valami” az ügyben, de a dolgok jelenlegi állása szerint arra is, hogy nem lesz döntés.

Az már biztos, hogy a Bayern Münchennél, a Liverpoolnál és a Barcelonánál is új edző lesz, de nyárig még más topcsapatoknál is megüresedhet a kispad, többek között a Bayer Leverkusennél és a Borussia Dortmundnál, amennyiben Xabi Alonso távozik a Bundesliga listavezetőjétől, illetve Edin Terzicot menesztik – olvasható az Origón.

Nagelsmann tisztán akar látni

– Normális, hogy tervezni akarom a jövőmet. Azt hiszem, mindenki így gondolkodik – fogalmazott Nagelsmann, akinek az irányításával az első mérkőzését megnyerte a német csapat az Egyesült Államok válogatottja ellen, majd döntetlen játszott Mexikóval, később pedig kikapott Törökországtól és Ausztriától.

– Hallottam a Dortmunddal kapcsolatos pletykákat, de erről őket kell megkérdezni – nyilatkozta a német válogatott szövetségi kapitánya. A házigazdák együttese június 14-én nyitja az Eb-t a skótok ellen Münchenben, aztán június 19-én Stuttgartban a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig Frankfurtban Svájc lesz az ellenfele. A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában