Eldőlhetett az edző sorsa a Bayernnél

2024.02.15. 14:15

Tuchel is beismerte, a játékosai hitehagyottan futballoztak a Lazio ellen

A bajnokságban szenved a a német csapat, ráadásul a bajorok 1-0-ra kikaptak az olasz Lazio ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. Nem csoda, hogy sokak szerint Thomas Tuchel alatt egyre jobban inog a Bayern München kispadja. A német edző szerint nem a római csapat nyerte meg a mérkőzést, hanem az ő csapata vesztette el, mivel játékosai hitehagyottan futballoztak.

MW

Thomas Tuchel maradására a müncheni kispadon egyre kevesebben mernének tenni

Forrás: MTI

Fotó: Ronald Wittek

A Tuchel edzette Bayern München rég nem látott pofon után érkezett Rómába, ahol a Lazio vendégeként lépett pályára a nyolcaddöntőjének első meccsén. A bajorok hétvégén a Bundesligában a listavezető Bayer Leverkusentől kaptak ki 3-0-ra. 

Legutóbb 2019 decemberében fordult elő olyan, hogy a Bayern München egymás utáni meccseken kikapott – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A müncheni csapat, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője, címvédőként már öt ponttal marad el a német bajnokságban a Leverkusentől. 

Tuchel szerint elvesztették a hitüket 

Pedig jól kezdett a német rekordbajnok ősszel a Bajnokok Ligájában. A müncheniek öt győzelemmel és egy döntetlennel megnyerték az A csoportot, ráadásul idegenben mind a három találkozójukon győztek (a Manchester United, a Galatasaray és a Köbenhavn ellen is). A Lazio ezzel szemben másodikként végzett az E csoportban, igaz, otthon egyik összecsapását sem veszítette el. Maurizio Sarri csapata a legutóbbi négy tétmérkőzéséből csupán egyet nyert meg – olvasható az Origón. A Leverkusen ellen elveszített rangadó után mindenképpen javítani akart a Thomas Tuchel vezette bajor csapat, de a hazai pályán játszó Lazio az olasz válogatott Ciro Immobile góljával legyőzte a német gárdát. 

Nagyon mérgesek vagyunk a vereség miatt. Ezt a meccset mi veszítettük el, nem a Lazio nyerte meg. Nem tudom pontosan, miért vesztettük el a hitünket a második félidőre, de ez történt. Ez megmagyarázhatatlan, mert azt kértük a csapattól, hogy a második félidőben is legyünk fölényben, tartsuk a tempót

 – nyilatkozott a lefújás után Thomas Tuchel, aki alatt egyre forróbb a Bayern kispadja.

A bajorok a Német Kupából már korábban kiestek a harmadosztályú Saarbrücken ellen, és még a német Szuperkupát sem sikerült megnyerniük augusztusban, amikor a Lipcse mért 3-0-s megalázó vereséget mért a Bayernre Münchenben.

Mindez különösen kínos annak fényében, hogy tavaly márciusban, amikor váratlan edzőcserére szánta el magát a bajor klub, Julian Nagelsmann minden fronton harcban volt a győzelemért: a BL-ben százszázalékos teljesítménnyel várta a negyeddöntőt, miután a legjobb tizenhat között oda-vissza verte a PSG-t.

A bajorok jelenlegi edzője, Thomas Tuchel a Lazio ellen a tizedik vereségét szenvedte el a 43. mérkőzésén.

 A manapság már a német válogatottat vezető Nagelsmann ugyancsak tízszer kapott ki a Bayern edzőjeként, csak épp majd kétszer annyi mérkőzésen (84) – írta meg a Magyar Nemzet. A Lazio elleni visszavágó előtt a Bayern és a német válogatott rutinos klasszisa még nem látja lefutottnak a párharcot. 

Müller szerint van még esély 

A bajorok veterán támadója, Thomas Müller szerint hazai pályán javítani tudnak majd.

Kikaptunk, de a meccs képét tekintve, elfogadom az 1-0-s vereséget, van még egy visszavágó. Ismerjük a képességeinket, tudjuk az elvárásokat, össze kell tartanunk, nincs más választásunk. Küzdeni fogunk minden kiírásban az utolsó pillanatig és mindent beleadunk. Az optimizmus nem a legmegfelelőbb szó, de bízom magunkban

 – árulta el Müller a három hét múlva esedékes visszavágóról. A német sajtóban egyébként arról írnak, hogy a Bayern vezetősége tanult Nagelsmann elküldéséből, és Tuchel a rossz eredmények ellenére befejezheti az idényt, csak annak végén értékelik majd a munkáját. 

Egyáltalán nem foglalkozom ezzel. Van egy visszavágó, tisztában vagyunk vele, mit tudunk jobban csinálni

 – mondta el zárógondolatként Thomas Tuchel. 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések

SS Lazio (olasz)-Bayern München (német) 1-0 (0-0)

gól: Immobile (69., 11-esből)

piros lap: Upamecano (Bayern München, 67.)

Paris Saint-Germain (francia)-Real Sociedad (spanyol) 2-0 (0-0)

gól: Mbappé (58.), Barcola (71.)

A visszavágókat három hét múlva rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában