Angol Ligakupa

2024.01.05. 10:33

Szoboszlai lőtte a forduló legszebb gólját (videó)

A Liverpoolt erősítő Szoboszlai Dominik West Ham United elleni találatát választották az angol labdarúgó Ligakupa negyeddöntőinek legszebb góljának. Közben eldőlt, hogy Szoboszlai sérülése miatt kihagyja a következő két FA Kupa mérkőzést.

MW

Szoboszlai Dominik a West Ham elleni gólját ünnepli, amely a forduló legszebb találata lett

Forrás: MTI

Fotó: Jon Super

A sorozat közösségi oldalának bejegyzése alapján a magyar válogatott csapatkapitányának West Ham United elleni, harminc méterről a hosszú alsó sarokba lőtt bombája volt a legszebb a legutóbbi fordulóban.

A Liverpool a decemberi negyeddöntőben 5-1-re verte a West Hamet, az elődöntőben pedig – január 10-én hazai környezetben, január 24-én pedig idegenben – a Fulhammel találkozik. 

A sorozat fináléját február 25-én rendezik a Wembley Stadionban.

Szoboszlai Dominik combizomsérülése miatt kihagyja következő két kupamérkőzést

Megerősítem, hogy Dominik valóban sérült. Ugyanakkor nagyon pozitív, nincs sok fájdalma, de várnunk kell egy kicsit, így nincs esély, hogy vasárnap, vagy szerdán pályára lépjen

– mondta pénteki sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp vezetőedző. A 23 éves Szoboszlai hétfőn közvetlenül a lecserélése előtt sérült meg a Newcastle United ellen 4–2-re megnyert bajnoki mérkőzésen.

Az M1 aktuális csatorna megkeresésére Szoboszlai menedzsere úgy fogalmazott: „nem gondolom, hogy nagyon nagy a baj, de a következő napokban vagy héten fog eldőlni, hogy pontosan mennyit kell kihagynia”.

Esterházy Mátyás hozzátette: a középpályás állapota már javult, kevés fájdalma van.

„A combhajlítójában érzett egy kisebb fájdalmat, úgyhogy én azt gondolom, most jobb óvatosnak lenni, mert hosszú még a szezon” – folytatta.

Beszélt arról is, hogy „egyetlen játékos sem szeret sérült lenni, nem szeret meccseket kényszerből kihagyni, de a futball az ilyen”, Szoboszlainak pedig „hosszú ideig semmilyen problémája nem volt, nem kellett sérülések miatt meccseket kihagynia”.

„Ez azért bizonyos hullámokban várható, hogy apróbb dolgok történnek. Azt remélem és azt gondolom, hogy hamarosan fog tudni játszani, de hogy ez pontosan mikor van, ez abszolút nem az én feladatom, úgyhogy nem is szeretnék ebben becslésekbe bocsátkozni” – szögezte le.

A Premier League-ben éllovas Liverpool vasárnap az Arsenal vendége lesz a 32 közé jutásért az FA Kupában, míg jövő szerdán a Fulhamet fogadja a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán.

A klub honlapjának beszámolója szerint Jürgen Klopp abban reménykedik, hogy a két találkozót követően visszatérhet Szoboszlai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában