Birkózás

2023.12.13. 09:56

Muszukajev Iszmailt jelölték az év szabadfogású birkózója címre

A magyar színekben versenyző Muszukajev Iszmailt is jelölte a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) az év szabadfogású versenyzője címre.

MW

A magyar színekben versenyző, kabardföldi származású Muszukajev Iszmail, miután győzött a Puerto Ricó-i Sebastian Rivera ellen a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A nemzetközi szervezet kedden véglegesítette a jelöltek listáját, melyen minden szakágból öt versenyző pályázik az év legjobbja címre, köztük a 65 kilósok világbajnoka is.

Az FTC sportolója a lehető legnehezebb ágon, szenzációs meneteléssel lett aranyérmes szeptemberben a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, amelyen négy mérkőzést nyert a döntőig vezető úton. 

Többek között legyőzte az olimpiai címvédő japán Otoguro Takutót és az irániak címvédőjét, Rahman Musza Amuzadhalilit is. A fináléba kerüléssel olimpiai kvótát szerzett, majd a döntőben Puerto Ricó-i ellenfelét felülmúlva, pályafutása során először állhatott fel a vb-dobogó legfelső fokára, ezzel megszerezte a magyar szabadfogás második vb-címét.

Az UWW szabadfogású jelöltjei között helyet kapott a vb egyik legnagyobb felfedezettje, Ahmed Tazudinov bahreini birkózó, aki megverte a 97 kilós súlycsoport legutóbbi két olimpiai bajnok klasszisát, az amerikai Kyle Snydert és az orosz Abdulrasid Szadulajevet. Rajtuk kívül az olimpiai, háromszoros világbajnok és Európa Játékok-győztes orosz Zaurbek Szidakov, a 125 kilogrammban olimpiai bronzérmes és kétszeres világbajnok iráni Amir Hoszein Zare és a 86 kilogramm olimpiai bajnok és háromszoros vb-győztes amerikai birkózója, David Taylor szerepel az idei év legjobbai között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában