Forma1

2023.10.09. 12:47

Belehányt a sisakjába, majd tovább versenyzett

Rendkívül megviselték a Formula–1-es pilótákat az extrém körülmények a vasárnapi Katari Nagydíjon. A futamot helyi idő szerint este tartották, mégis rekkenő volt a hőség, a versenyzők folyamatosan levegő után kapkodtak az autókban. Volt, aki el is hányta magát a sisakja alatt, mások pedig a leintés után estek össze – számol be a Magyar Nemzet.

MW

A győztes Max Verstappen is szenvedett a melegtől a Katari Nagydíjon

Forrás: MTI

Fotó: Darko Bandic

Ritkán hallott ok miatt kellett feladnia Logan Sargeantnek a Max Verstappen (Red Bull) győzelmével végződött Katari Nagydíjat, írja a Magyar Nemzet. Ha nem baleset, általában műszaki hiba vezet kieséshez, a Williams versenyzője viszont rosszullétre panaszkodott, ezért nem tudta folytatni a futamot. 

Mint kiderült, Sargeant szervezete kiszáradt, és mielőtt kiállt volna a versenyből, már látási problémái is akadtak. Az amerikai pilóta gondjaira az is rátett, hogy a hét első felében influenzával küzdött.

Hiába tartottak esti futamot, a levegő hőmérséklete 32 fokos volt, majdnem 80 százalékos a páratartalom, és közben egyáltalán nem fújt a szél.

Már a verseny közben is látszott, hogy a pilóták nem érzik jól magukat az autóikban. Lando Norris (McLaren) és George Russell (Mercedes) a sisakellenzőjét nyitogatta, hogy levegőhöz jusson, Fernando Alonso (Aston Martin) pedig arra kérte a csapatot, hogy a kerékcseréje alatt locsolják le egy kis vízzel, mert úgy érzi magát, mintha tűzre kapott volna az ülése.

Lance és én az ülés jobb oldalának forrósága miatt szenvedtünk. Az első tizenöt kör alatt többször is azt éreztem, mintha tűzre kaptam volna, úgyhogy meg is kérdeztem a rádión, hogy leöntenének-e vízzel a csere alatt, de a jelek szerint ez nem megengedett

 – mondta a verseny után Alonso. 

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában