Konferencia Liga

2023.09.01. 15:37

Itt vannak a Ferencváros csoportellenfelei

Az UEFA kisorsolta az Európa Liga és a Konferencia Liga csoportbeosztásait ma délután. Előbbiben a délvidéki Topolya, utóbbiban a Ferencváros érdekelt, illetve több válogatott játékosunk együttese is játszik majd valamelyik csoportban.

MW

A győztes ferencvárosi játékosok, középen Dibusz Dénes kapus, ünnepelnek a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának második, Ferencvárosi TC és a litván Zalgiris Vilnius mérkőzése után a Groupama Arénában

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Ferencváros csütörtök este 3-0-ra nyert és 7-0-ás összesítéssel lépett túl a litván Zalgiris Vilnius együttesén, amely egyben azt is jelentette, hogy zsinórban ötödik alkalommal érdekelt valamelyik európai kupaküzdelem csoportkörében az ősszel.

Ma délután elkészült a Konferencia Liga csoportbeosztása is, ami alapján 

a Ferencváros a legutóbbi döntős olasz Fiorentina, a belga ezüstérmes Genk és a szerb Cukaricki együttesével találkozik majd.

Könnyebb csoport biztosan lehetett volna. Ez csattanós válasz azoknak, akik azt hitték, hogy ez a Konferencia-liga milyen egyszerű sorozat. Itt igenis vannak jó csapatok, amelyek közül sikerült egy párat megkapni

– értékelte a sorsolást az M1 aktuális csatornának Máté Csaba, 

akinek a második kalapból kihúzott Fiorentináról elsőként az ugrott be, hogy lilában játszik.

A tréner kiemelte, hogy a firenzeiek fantasztikus sorozatot csináltak az előző idényben, ezért minden tiszteletet megérdemelnek, olasz csapatról lévén szó pedig lehet sejteni, hogy mi vár a tanítványaira.

Joseph Paintsil személyében van egy régi ismerősünk a Genkben, jómagam pedig nyolc évig játszottam Belgiumban, így azért kicsit követem a belga futballt. Biztos lehet benne mindenki, hogy a csapat nagyon komoly erőt képvisel

– jelentette ki Máté Csaba, aki szerint a negyedik kalapból érkezett Cukaricki a szerb futball jellemzőit biztosan fel tudja mutatni, mert sok hazai játékosa van, ennek megfelelően küzdelmes és szoros mérkőzésekre kell számítani. Hozzátette, talán a balkáni játékosai tudnak segíteni a feltérképezésben.
A szakember ismerve a csoportellenfeleket úgy fogalmazott, hogy az első két hely jelent tavaszi folytatást, az pedig siker lenne a Ferencvárosnak.

Az első fordulót szeptember 21-én rendezik, majd október 5-én és 26-án folytatódik a Konferencia-liga. A visszavágók november 9-én kezdődnek, majd 30-án folytatódnak, végül a csoportkör december 14-én zárul.

A sorozat döntőjét május 29-én rendezik Athénban. Az M4 Sport a Ferencváros összes találkozóját élőben közvetíti.

A Konferencia Liga csoportbeosztása 

A csoport
Lille (francia), Slovan Bratislava (szlovák), Olimpija Ljubljana (szlovén), KÍ Klaksvík (feröeri)
B csoport
Gent (belga), Makkabi Tel-Aviv (izraeli), Zorja Luhanszk (ukrán), Breidablik (izlandi)
C csoport
Dinamo Zagreb (horvát), Viktoria Plzen (cseh), FC Asztana (kazah), Ballkani (koszovói)
D csoport
Club Brugge (belga), Bodö/Glimt (norvég), Besiktas (török), FC Lugano (svájci)
E csoport
AZ Alkmaar (holland), Aston Villa (angol), Legia Warszawa (lengyel), Zrinjski Mostar (bosnyák)
F csoport
Ferencváros, Fiorentina (olasz), Genk (belga), Cukaricki (szerb)
G csoport
Eintracht Frankfurt (német), PAOK (görög), Helsinki JK (finn), Aberdeen (skót)
H csoport
Fenerbahce (török), Ludogorec (bolgár), Spartak Trnava (szlovák), Nordsjaelland (dán) 

Sorsoltak az Európa Ligában is 

Az Európa Ligában a Topolya lesz a legmagyarabb csapat, a délvidéki együttes a német Freiburg (Sallai Roland itt játszik), a görög Olimpiakosz Pireusz és az angol West Ham United csapataival találkozik majd a csoportküzdelmek során.

Az MTI beszámolója szerint a pénteken rendezett monacói sorsoláson Szoboszlai Dominik együttese, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Liverpool az E csoportba került, majd a Kecskés Ákost is a soraiban tudó LASK Linz után az előző kiírásban negyeddöntős Union Saint-Gilloise-t, valamint a Toulouse-t sorsolták mellé.

A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató görög Panathinaikosz a Villarreallal, a Rennes-nel, illetve az izraeli Makkabi Haifával csap majd össze, míg a Bolla Bendegúzt nyáron szerződtető svájci Servette az előző idényben Budapesten döntős AS Romát, a cseh Slavia Prahát, valamint a moldovai Sheriff Tiraspolt kapta ellenfélnek.
A legerősebbnek tűnő csoport a B jelű négyes, ebben a holland Ajax, a francia Olympique Marseille, az angol Brighton, illetve a görög AEK Athén szerepel. A csoportkör első fordulóját szeptember 21-én rendezik, az utolsóra pedig december 14-én kerül sor. Az Európa-liga döntőjét május 22-én rendezik Dublinban. 

Az Európa-liga csoportbeosztása 

A csoport
West Ham United (angol), Olympiakosz Pireusz (görög), SC Freiburg (német), Topolyai SC (szerbiai)
B csoport
Ajax (holland), Olympique Marseille (francia), Brighton (angol), AEK Athén (görög)
C csoport
Glasgow Rangers (skót), Real Betis (spanyol), Sparta Praha (cseh), Arisz Limasszol (ciprusi)
D csoport
Atalanta (olasz), Sporting CP (portugál), Sturm Graz (osztrák), Raków Czestochowa (lengyel)
E csoport
Liverpool FC (angol), LASK Linz (osztrák), Union Saint-Gilloise (belga), Toulouse (francia)
F csoport
Villarreal (spanyol), Rennes (francia), Makkabi Haifa (izraeli), Panathinaikosz (görög)
G csoport
AS Roma (olasz), Slavia Praha (cseh), Sheriff Tiraspol (moldovai), Servette (svájci)
H csoport
Bayer Leverkusen (német), Qarabag (azeri), Molde (norvég), Häcken (svéd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában