ökölvívás

2020.12.20. 13:15

Álvarez az új nagyközépsúlyú bokszvilágbajnok

A mexikói Saúl Álvarez egyhangú pontozással nyerte meg a brit Callum Smith ellen a WBC és a WBA profi bokszszervezetek nagyközépsúlyú világbajnoki címéért kiírt mérkőzést, amelyet szombat éjszaka rendeztek meg az amerikai San Antonióban.

during the Pre-Fight Weigh-in Ceremony SAUL -CANELO- ALVAREZ (MEX) vs SERGEY KOVALEV (RUS) at the MGM Grand Garden Arena. on November 1, 2019. <br><br> durante la Ceremonia de Pesaje previo a la pelea SAUL -CANELO- ALVAREZ (MEX) vs SERGEY KOVALEV (RUS) en el MGM Grand Garden Arena. el 01 de Noviembre de 2019.

Forrás: AFP / Mexsport

Fotó: David Leah

A pontozók közül kettő tíz, egy pedig hat ponttal látta jobbnak a 12 menetes összecsapás végén a világ jelenlegi első számú bokszolójaként jegyzett Álvarezt, aki a háta mögött

két döntetlennel, egy vereséggel és 53 győzelemmel, míg Smith kifogástalan mérleggel, korábbi mind a 27 meccsét megnyerve érkezett a Texas állambeli csatára.

A 30 esztendős brit harmadszor tette kockára a WBA-nál 2018 szeptembere óta őrzött világbajnoki övét, amelyet most elveszített, míg mexikói riválisa a kategóriának a WBC-nél betöltetlen világbajnoki címét is begyűjtötte.

Győzelméért a szintén 30 éves Álvarez – eleve garantált honoráriumként – 20 millió dollárt, míg Smith 10 milliót kapott,

de mindketten további jelentős összegre számíthatnak még a reklámból és a tévéközvetítésekből befolyó pénzekből.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában