ökölvívás

2020.03.18. 13:00

Harmadszor is összecsap Golovkin és Álvarez

Szeptember 12-én csap össze a Boksz Világszövetségnél (WBA) középsúlyban címvédő mexikói Saúl Álvarez és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoka, a kazah Gennagyij Golovkin.

Foto de accion del combate entre Saul "Canelo" Alvarez vs Gennady Golovkin parte 2 desde T-Mobile Arena en la ciudad de las Vegas, Nevada. Action photo of the fight between Saul "Canelo" Alvarez vs. Gennady Golovkin part 2 from T-Mobile Arena in the city of Las Vegas, Nevada. EN LA FOTO:

Forrás: AFP / Mexsport

Fotó: Osvaldo Aguilar

A mexikói és a kazah sportsajtó egyszerre tudatta, hogy a két klasszis Dallasban lép a kötelek közé, miután a feleknek sikerült megállapodniuk a feltételekben, így az anyagiak kérdésében is.

A súlycsoportoktól független ranglistákon egyformán a legszűkebb élcsoport tagjaként jegyzett profi ökölvívók

2017-ben találkoztak először, amikor Golovkin világbajnokként lépett a ringbe, s összecsapásuk döntetlennel zárult.

A második meccs, amelyet ugyancsak középsúlyban és megint csak Las Vegasban rendeztek meg

2018-ban, hasonlóképpen szoros csatát hozott, de a három pontozóból kettő a kihívó mexikóit látta jobbnak.

Így a kazah elszenvedte profi pályafutása első vereségét, s elveszítette a WBC-nél, a Boksz Világtanácsnál őrzött övét is, jóllehet nem kevesen vitatták Álvarez győzelmének jogosságát.

A 37 éves Golovkinnak eddig 40 győzelme (benne 35 kiütéses sikere) van egy-egy döntetlen és vereség mellett, míg a 29 esztendős Álvarez profiként 53 – közte 36 KO-val – nyert meccset, egy vereséget és két döntetlent számlál.

Forrás: MTI

Borítókép: Golovkin és Álvarez 2018-ban a ringben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában