Megadják a módját

2018.06.11. 12:09

Robbie Williams, Ronaldo és egy sztárszoprán is fellép a focivébé nyitóünnepségén

"Senki nem tudhatja, mit hoz majd az előttünk álló négy hét, de abban mindenki biztos lehet, hogy emlékezetes torna vár ránk" - mondta Ronaldo.

British singer Robbie Williams peforms during the BRIT Awards 2017 ceremony and live show in London on February 22, 2017. / AFP PHOTO / Justin TALLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE, TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION, NO POSTERS, NO USE IN PUBLICATIONS DEVOTED TO ARTISTS

Forrás: AFP

A Luzsnyiki Stadionban – az Oroszország – Szaúd-Arábia mérkőzés előtt – sorra kerülő showműsort illetően a 44 éves brit zenész a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján megjegyezte, nagyon boldog, hogy egy ilyen különleges fellépésnek köszönhetően térhet vissza Oroszországba.

„Sok mindent elértem már a karrierem során, de világbajnokságot megnyitni a stadionban helyet foglaló 80 ezer szurkoló, illetve sok millió tévénéző előtt gyerekkori álmom beteljesülése” – mondta Williams.

A FIFA közlése szerint a megnyitó felépítése némileg el fog térni a korábban megszokottaktól: egyrészt rövidebb lesz a program, másrészt a táncos látványelemek helyett ezúttal a zenéé lesz a főszerep, ráadásul a kezdő sípszó előtt mindössze fél órával indul majd a műsor. Egy elem ugyanakkor – a labdarúgás mellett a házigazda ország ünneplése – feltétlenül marad. A nyitómeccs közép-európai idő szerint 17 órakor kezdődik.

Aida Garifullina
Fotó: Angeewiki / Wikimedia Commons

A hazai előadókat Aida Garifullina képviseli. A harmincéves tatár származású orosz szopránénekes elmondta, soha nem gondolta volna, hogy részese lehet majd egy ilyen eseménynek. „Egy megvalósuló álomhoz kötődő szimbolikus képet fogok bemutatni az egész világnak” – árult el valamit a programjából.

A kétszeres aranylabdás, a nemzetközi szövetségnél háromszor a világ legjobbjának választott 41 éves Ronaldo a futball által megszerezhető dicsőséget képviseli majd. „A nyitómeccs mindig szimbolikus, ekkor ébredsz rá, hogy amire négy évet vártál, végre ismét itt van” – mondta a világklasszis.

Ronaldo
Fotó: Antonio Cruz/Agência Brasil / Wikimedia/CC BY 3.0

A műsort az orosz Pervij Kanal (Channel One Russia) szervezi, a program kreatív igazgatója az a Feliksz Mihajlov, aki az eddigi hivatalos események körítéséért is felelt, kezdve a selejtezők sorsolásával. A FIFA-előzetes szerint a megnyitó során a stadion környezetében és a városban is zajlanak majd események.

Borítókép forrása: AFP / Justin Tallis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában