Handball-Planet szavazás

2018.02.09. 14:19

A Győr játékosát választották 2017 legjobb kézilabdázójának

A 26 éves Nora Mörk kedden térdszalagszakadást szenvedett, így várhatóan fél évig nem léphet pályára.

ETO Gyor's Nora Mørk during EHF Women's Champions League Main Round match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at Polivalenta Hall in Bucharest, Romania, on 27 Janury 2018. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Alex Nicodim

A szakportál voksolásán 16 sportújságíró, illetve a szurkolók 32 játékos közül választhattak 8 kategóriában, s a Győri Audi ETO KC norvég jobbátlövője végzett az élen. A győriek közül további három játékost ismertek el, a legjobb irányító a norvég Stine Oftedal, a legjobb beállós a holland Yvette Broch, míg a legjobb védőjátékos Eduarda Amorim lett.

A 26 éves Mörk – aki kedden térdszalagszakadást szenvedett, így várhatóan fél évig nem léphet pályára – első győri idényében bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert tavaly, míg a decemberi németországi világbajnokságon ezüstérmes és gólkirály lett.

Korábban Heidi Löke (2011, 2013, 2014), Tomori Zsuzsanna (2012) és Cristina Neagu (2015, 2016) érdemelte ki az év legjobbja elismerést a Handball-Planet voksolásán.

Borítókép: AFP PHOTO / NurPhoto / Alex Nicodim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában