nemzetközi labdarúgás

2018.01.09. 09:23

Kolumbiai kapitány a chilei válogatott élén

A kolumbiai Reinaldo Rueda lett a chilei labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Nemzetközi tapasztalattal rendelkező edző, akinek már sikerült kijutni csapatával a világbajnokságra, ami sportágunk legrangosabb eseménye” – nyilatkozta Arturo Salah, a chilei szövetség elnöke az új kapitányról. Hozzátette: Rueda a 2022-es vb selejtezősorozatának végéig tartó szerződését automatikusan meghosszabbítják, ha a válogatott kijut a katari rendezésű világversenyre.

A 60 éves szakember elődje, Juan Antonio Pizzi október közepén távozott a chilei kispadról, miután együttesével nem sikerült kijutnia az idei, oroszországi vb-re.

Rueda korábban a kolumbiai, a hondurasi és az ecuadori válogatottat is irányította. Hondurast a 2010-es a vb-re vezette ki, Ecuadort a 2014-es tornára. A Copa America legutóbbi két kiírásában győztes chilei válogatotthoz a brazil Flamengótól érkezett, amelynek irányítását a klubhoz játékosként és edzőként is kötődő Paulo César Carpegiani vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában