Rövidpályás gyorskorcsolya

2018.01.12. 17:26

Jól kezdett a magyar csapat a drezdai Eb-n

Az 1000 és az 1500 méteres futamokat mind a hat egyéniben érdekelt magyar versenyző sikerrel vette, de 500 méteren is csak ketten nem jutottak negyeddöntőbe.

„Összességében jó napot zártunk”

- jelentette ki Bánhidi Ákos csapatmenedzser az MTI-nek. – „Ez az Eb állapotelemzésről szól versenyszituációban. Ehhez képest csak két helyen nem sikerült továbbjutni, de azt tudni kell, hogy Krueger és Bácskai sem egy rajtgép, emiatt az 500 méter nem az ő távjuk”. A sportvezető szerint egyébként az amerikai születésű Krueger „nem olimpiai várományos”, de mindenképpen szerették volna értékelni az eddigi erőfeszítéseit, ezért kapott ő szerepet a kontinensviadalon Varnyú Alex helyett.

A válogatott rangidőse, a negyedik olimpiájára készülő Knoch Viktor azt mondta: nagyon elfáradt, nehéz napja volt, mivel a sérülései miatt ebben az idényben nem szerzett világkupa-pontokat, így ezúttal a szokottnál erősebb ellenfelekkel kellett megküzdenie. Annak viszont kifejezetten örült, hogy így is mindhárom távon továbbjutott.

„Rettenetesen elfáradtam”

- mondta Kónya Zsófia is, aki Szocsiban indult már olimpián. „Az ünnepek alatt beteg voltam, ezért nekem az elmúlt hetekben még a többieknél is többet kellett dolgoznom. Szerencsére sikerült továbbjutni, így hétvégén nem kell korán kelnem a vigaszágas futamokra” – tette hozzá.

Az 500 méteren két éve világbajnok Liu Shaolin Sándor arról beszélt, furcsa volt számára, hogy többnyire csak drukkolnia kellett, kicsit be is rekedt tőle. Az öccséhez, Liu Shaoanghoz hasonlóan ezúttal csak váltóban érdekelt versenyző hozzátette, a körülmények ideálisak, a „jég nagyon jól csúszik”.

Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntői bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méteres programmal és a staféták versenyével zárul a kontinensviadal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában