La Liga

2017.12.14. 22:45

Nincs papírja, nem ülhet a Las Palmas padjára

A szükséges edzői képesítés, illetve élvonalbeli tapasztalat hiányában nem tudja foglalkoztatni Jorge Almirónt a spanyol labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Las Palmas.

Argentina's Lanus coach Jorge Almiron gestures during the 2017 Copa Libertadores semifinal first leg football match against River Plate at the Monumental stadium in Buenos Aires on October 24, 2017. / AFP PHOTO / JUAN MABROMATA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Juan Mabromata

A 46 éves Almirón hiába nyert a Lanússal argentin bajnokságot és játszott döntőt a Libertadores Kupában, a spanyol szövetség (RFEF) edzőbizottsága nem adott engedélyt arra, hogy a Las Palmas kinevezze vezetőedzőnek.

A testület csütörtökön arról tájékoztatta a Las Palmast, hogy Almirón azért nem felel meg a szakmai kritériumoknak, mert nincs meg a munkakör betöltéséhez szükséges UEFA pro-licences végzettsége, ennek hiányában pedig csak úgy alkalmazhatnák, ha lenne ötéves élvonalbeli tapasztalata. A kiszemelt tréner ugyanakkor csak 2013-óta dolgozik első osztályú együttesnél: előbb Mexikóban, majd Argentínában kapott megbízatást.

A Las Palmas a szezont Manolo Márquez irányításával kezdte meg, akit szeptember végén Pako Ayestarán váltott a kispadon. Az együttest viszont továbbra is biztos kiesők között tartják számon: a húszcsapatos La Ligában húsz fordulót követően tíz ponttal az utolsó helyen áll.

Borítókép: AFP PHOTO / Juan Mabromata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában