Krimi

2023.10.04. 11:17

Sokkot kaptak a mentésben résztvevők is a velencei busztragédia látványától

A tragikus balesetben 21 ember, köztük két kisgyermek és a sofőr is meghalt. Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán részvétet nyilvánított az olasz nép felé.

Forrás: AFP

Felüljáróról zuhant le egy busz Velence Mestre nevű városrészében kedd este, legalább 21 ember meghalt, 15 ember pedig megsérült. A mentésben résztvevőket sokkoló látvány fogadta, mivel a busz szinte azonnal kigyulladt, miután lezuhant. Az áldozatok közül többen halálra égtek. A jármű roncsát többórás munkával távolították el a sínekről egy tűzoltódaru segítségével.

A halottak között különböző nemzetiségű külföldi állampolgárok vannak – közölte Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter, hozzátéve, hogy a sérültek közül öten még válságos állapotban vannak. 

Két gyermek és a busz 40 éves sofőrje is szörnyethalt. A mentőegységek közlése szerint a halottak között legalább öt ukrán, egy német, egy francia és egy horvát állampolgár van.

A sérültek között két osztrák lány is van, egyikük hároméves. A túlélőket Mestre, Padova és Treviso kórházaiba szállították. A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják – írja az Origo.

Feltételezések szerint a sofőr hirtelen rosszul lett a volánnál, ez vezethetett a tragédiához. Az ANSA olasz hírügynökség azt írja, hogy kollégái szerint a 40 éves Alberto Rizzotto hét éve volt a szakmában, és az egyik legjobb járművezetőnek számított. Az elektromos busz, amit vezetett, szinte új volt és a közlekedési és útviszonyok is jók voltak a baleset idején.

Magyarország miniszterelnökét is sokkolta a tragikus balesetről szóló hír. Twitter- bejegyzésében részvétét fejezte ki Giorgia Meloni és az olasz nép felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!