Rémisztő felfedezés

2021.12.04. 12:00

Hatalmas hibát követtünk el mindeddig, amikor a földönkívüli élet nyomait kerestük

Nem az a kérdés, hogy létezik-e intelligens élet a Földön kívül, hanem az, hogy hol és mikor bukkanunk rá – vallják egyes tudósok, például a kifejezetten az idegenek kutatására szakosodott SETI Intézetet munkatársai.

Ilyen szakember Seth Shostak is, aki szerint eddig egyszerűen rossz helyen és rossz módszerrel kutattunk az idegenek után, így nem csoda, hogy nem találtunk rájuk.

Shostak szerint az a baj, hogy emberközpontú keresést végeztünk eddig, azaz olyan helyek nyomait kerestünk a világűrben, ahol akár az emberi élet is kialakulhat – azt azonban nem vettük figyelembe, hogy az idegenek alighanem egészen más biológiával rendelkeznek, azaz egész más életkörülményeket igényel a szervezetük.

A szakértő egyébként arról is beszélt: ha az idegenek a Földre látogatnak, akkor az egész más helyzet lesz, mint amivel ő és a kollégái eddig foglalkoztak, azaz beazonosítatlan rádióhullámok és hasonlók kutatásával – ez utóbbiak ugyanis fényévekre lévő életformákról beszélnek, ami ugyan érdekes, de közvetlenül nincs hatással a földi életre.

Ha azonban az idegenek már itt lesznek, egyáltalán nem lesznek elhanyagolhatóak a szándékaik sem – magyarázta a Bors cikke szerint.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!