Nádasdladány

2016.12.05. 09:29

Advent második gyertyája

Tudjuk azt, hogy ilyenkor a legrövidebbek a napok, legnagyobb a sötétség és az ember lelkére is ráül. Különösen ilyenkor érezzük a fénynek a hiányát.

Siki Szabolcs

Várjuk a fényt. Nem csak a külső fényt, de a belső fényt is. Advent a készülődés ideje, hogy méltón tudjuk fogadni, egyáltalán alkalmasak legyünk befogadni a visszatérő a megújuló fényt. Kovácsi Krisztián református lelkész gondolataiból idéznék, amivel kezdődött a vasárnapi alkalom.

A második gyertya gyújtása: Lakatos György fagott művész,Szekeres Zoltánné Iskolaigazgató és Hajdi Márta létesítményvezető (Forster központ)

Természetesen Péter atya is megosztotta az ünneplőknek szánt tartalmas gondolatait. Majd folytatásban a Nádasdy Ferenc Általános Iskola diákjainak műsora következett. Utána egy interaktív zeneórán vehetett részt az ünneplők sokasága. Ahol közelebbről is megismerkedhettünk a fagott hangszerrel. Kérdésekre válaszokért „ajándék" is járt a megfejtőnek – Negro ,narancsos cukorka, hókifli került elő a művész kis kosarából. Lakatos György Liszt Ferenc díjas, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára, fagott művész  egyetemi docens és tanítványai varázsolták a kastély Nagy szalonjába hangszereik segítségével, zenéjükkel a telet, a hóesést a szánkózást. A tartalmas zenei élményt követően a kastély előtt felállított adventi koszorú második gyertyája került meggyújtása: Lakatos György fagott művész, Szekeres Zoltánné Iskolaigazgató és Hajdi Márta létesítményvezető (Forster központ)

A művész tanár nem csak a fagottot szólaltatta meg, a kicsiket is próbálta tanítani.

Iskolások műsorából részlet

Majd utána szeretetvendégség a jó melegen befűtött Ősök csarnokában ahol sok-sok sütemény és tea esetleg sült tök vagy forralt bor közül válogathattak az ünneplő egybegyűltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!