közgyűlés és régészeti kiállítás

2020.11.26. 07:30

Fejér évfordulós emlékei november 26-án

Cigányszervezet alakult a megyében és nagyszabású régészeti kiállítás kapott helyet a fehérvári kiállítótérben – ezek történtek harminc és negyven éve Fejér megyében.

FMH

Önálló szervezet

A Fejér Megyei Hírlap 1990. november 26-i lapszámában arról tudósítottunk: közgyűlést tartott a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetsége Fejér Megyei Szervezete. Ezen az alkalmon szakadt el a szervezet az országos központtól s kezdte meg önálló működését.

Jelentős tárlat

Arról tudósít a Fejér Megyei Hírlap 1980. november 26-i száma, hogy a magyar régészet nagyszabású összefoglalásának tekinthető az István király Múzeumnak az a kiállítása, amely a székesfehérvári Csók István Képtárban kapott helyet. A kiállítóhelyiség mindkét szintjét betöltő gazdag anyag, amelynek összeállításához felhasználták az ország csaknem minden jelentősebb múzeumának leletkincsét, szemléletesen kalauzolta az érdeklődőt a föld által rejtett történelmi értékek föltárásának műhelytitkaiban. A tudósító így foglalja össze: „A régmúlt századok részben homályba veszett eseménytörténetén tűnődni hajlamos nézők a tárlók üvege mögött meg-

győző tárgyi bizonyítékát láthatják annak, hogy hazánk területén folyamatos volt az emberi élet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!