Múlt

2022.03.03. 09:00

Fejér évfordulós emlékei

Borsányi Bea

Számok nyelvén szólva 

Az 1962. márciusi lapszám egyik cikke szerint a belföldi társasutazások során a szé­kesfehérvári Ibusz iro­da 1961-ben 32 autó­buszt indított Buda­pestre, 45 indult Pécs–Siklós környékére, 25 Aggtelekre, 32 Esztergomba, 39 Sopronba, 15 au­tóbusz utasai pedig a szegedi szabadtéri játé­kokat tekintették meg. Egy másik hír szerint 309 kárpitozott garnitúrát és 92 komp­lett lakószobát vásárol­tak az elmúlt év folya­mán a székesfehérvári 67-es bútorüzletben. Varga István kézbesítőnek pedig nyilvánosan adták át a Köztársaság moziban egy kisebb ünnepség keretében a lottó öttalálatos nyereményét, egész pontosan 66 ezer 449 forintot. 

 

Amikor az út épült 

Fehérváron a már több éve húzódó Mártírok úti építkezés előreláthatólag végső szakaszához érkezett – írta a Hírlap 1972. március 3-án. A lefektetett csatorna- és kábelrendszer után a Földgép Vállalat megkezdte a 12 méter széles úttest alapkiképzését, amelynek során néhol talajcserére is szükség volt. Az építők azt ígérték, hogy az év végéig a Takarodó útig, 1973 szeptemberéig pedig egészen a Seregélyesi útig elkészül a Mártírok útja. 

 

Napi háromezer adag 

Új vendéglátó kombinátot építettek 1982-ben a velencei ifjúsági üdülőközpontban, amelyet márciusban tekintett meg az üzemeltetéssel megbízott vállalat. Az épületben a több ezer adag étel készítésére alkalmas konyha mellett 480 vendéget befogadó étterem, presszó, bisztró és tejivó is helyet kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!