múltidéző

2021.09.28. 08:36

Fejér évfordulós emlékei szeptember 28-án

Déri Brenda

Bélyeggyűjtő kiállítás a megyeszékhelyen

Számos hobbit és szokást említhetnénk, amelyek hosszú évek óta az emberek kedvencei. Az egyik ilyen a bélyeggyűjtés, amely során többen jelentős kollekciókra tettek szert. Hatvan évvel ezelőtt sem féltek saját gyűjteményüket bemutatni a megyeiek! Hatalmas érdeklődésnek örvendett ugyanis a bélyeggyűjtő kiállítás, melyet Székesfehérváron tartottak. Az esemény otthont adott mindazon gyűjtők számára, akik a nagyközönség elé kívánták tárni legszebb és legértékesebb bélyegjeiket.

Vidámparkunk fénykorában

1971 szeptemberének utolsó hétvégéjén – vagyis ötven évvel ezelőtt – a székesfehérvári vidámpark a Fejér megyei fiataloké volt, ahova olyannyira sokan jöttek, hogy már a kora reggeli órákban tíz autóbusz-különjárat érkezett a megye minden tájáról. Ötezer fiatal gyűlt össze ezen a napon, hogy e helyszínen jól érezzék magukat – tudósítottunk a Fejér Megyei Hírlapban.

Fogyókúrázós tábor a Balaton mellett

Negyven évvel ezelőtti, 1981-es lapszámunkban arról a Balaton melletti táborról olvashattunk, melyet a teltkarcsú gyermekek számára rendeztek. Étrendjüket a tábor alatt úgy állították össze, hogy főzelékek, saláták és sovány húsok alkossák a menüt. A tábor idején nemcsak az étkeztetésükre fordítottak nagy hangsúlyt a szervezők, hanem a kirándulásokra és a testedzésre is. Sőt a táborozás végére még néhány diétás receptet is megismerhettek a gyerekek. A kezdeményezésbe a gyermekek mellett a felnőtt korosztályt is szerették volna hasonló táborok szervezésével bevonni. Céljuk ugyanis mind a kisebbek, mind a nagyobbak tekintetében ugyanaz volt: az egészséges és mozgásban gazdag életmódra nevelés, annak alkalmazása a mindennapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!