Fejér évfordulós emlékei

2021.03.18. 07:30

A munkanélküli segélyből nem lehet dőzsölni

Sorozatunkban a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjtjük egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Nézzük tehát, miről számoltunk be az egyes években március 18-én.

V. Varga József

Nem lehet dőzsölni

A munkanélküli segélyből nem lehet dőzsölni – olvasható a Fejér Megyei Hírlap 1991. március 18-ai számában. Aligha mondható örömteli pillanatnak, ha valaki kezébe kapja a munkakönyvét. Az ország egyes megyéiben szinte napról napra nő a munkát keresők száma. Fejér megye még nem tartozik a kritikus övezetbe, bár itt is egyre-másra jelentkeznek a távozásra fölszólítottak.

 

Orosz kapcsolat?

Megtudhatjuk-e az igazságot, s ha igen, mikor a zámolyi romák kivándorlásának ügyében? Valóban létezik az orosz titkosszolgálati háttér és kapcsolat, amelyről egy brit lap számolt be nemrégiben? A Hírlap 20 éve erről Demeter Ervint, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő minisztert kérdezte sukorói látogatásakor. – Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elmondtam minden olyan információt, amit ebben a kérdéskörben jelenleg tudhatunk – válaszolt a miniszter.

 

A költségmegosztóról

Sok helyen a hamarosan véget érő fűtési szezon lesz az első, amikor az újonnan felszerelt költségmegosztók alapján újraosztják az épület által elhasznált energia költségét – jelent meg a híradás 2011-ben ezen a napon a lapban. Tófalvi György, a fehérvári költségmegosztók túlnyomó részét üzemeltető cég igazgatója a következő szerdán fél tíztől szerkesztőségünk vendége volt, s olvasóink telefonon kérdezhették a szakembert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!