Mór

2016.02.23. 19:48

Határon túli magyarok is jönnek

Mór - Az idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját az Acsai Sándor által létrehozott Móri Ifjúsági Fúvószenekar.

B. Kiss László

Az idén sem maradhatott el a zenekar által rendezett Fergeteges Fúvósfarsang, melyet a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban, Acsai Sándor dirigálásával rendeztek. Szem nem marad szárazon a sok nevetéstől, a látottaktól, hallottaktól, az ötletesnél ötletesebb jelmezektől. Mind közül kitűnt az ütős szekció, akik egy zárt osztályról pattantak meg egy kis móka erejéig. Abonyi Ferenc - Kuka szerepében - volt az est háziura. A zenekaron kívül sokan működtek közre a rendhagyó koncerten, többek között a Rédei Lyon mazsorettek, a Bice-bóca Egyesület, a móri Nyugdíjas Klub nemzetiségi táncosai. Aztán az énekesek: Aranyosiné Reich Anna, a Fehérvár Hangja énekesei, Ruff Niki, Pisch Dávidés Dömök Réka. Kisiskolások énekelték el a Gyermek volt minden óriás című számot a zenekar kíséretében.

A Fergeteges Fúvósfarsang alkalmával jelmezt, maskarát öltöttek a jubiláló móri zenekar tagjai. Fotó: Hrubos Zsolt

A koncert után bál következett, melynek elején a fúvósegyüttes tagjaiból összeállt csapat hagyományőrző zeneszámokat játszott. A muriban talpalávalót a Kaiser Kapelle szolgáltatta. Az esten részt vett Horváth Adrián, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja.

Ami pedig a további terveket illeti. Az idén a Móri bornapok keretén belül rendezik meg a 11. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált. Ennek érdekessége, hogy például a lengyel, szlovák zenekarokon kívül meghívást kapott három határon túli magyar együttes is. Utóbbiak Gyergyószentmiklósról, Zentáról és Jókáról érkeznek - tájékoztatta lapunkat Grell Norber, a Móri Fúvószenei Egyesület elnöke.

A harmadik, igencsak nagy, a zenekarra váró feladat a minősítő jubileumi koncert az év végén. Az együttes természetesen szeretné megőrizni korábban elnyert kiváló minősítéseit.

A Móri Fúvószenei Egyesület egyébként a volt mozi épületébe tette át székhelyét, ahol irodát, raktárt és próbahelyiséget kapott a város önkormányzatától - tudtuk meg Grell Norberttől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!