Mór

2013.11.05. 14:20

Kétszáz vendég

Kincsesbánya - Az iskola névadójának tiszteletére rendezett Kazinczy napokon számos vendég a környék tizenegy oktatási intézményének több mint kétszáz tanulója is jelen volt.

B. Kiss László

Az első napon három tanulmányi versenyen vehettek részt az érdeklődők. Az Anyanyelvi játékok győztese a móri Radnóti Miklós Általános Iskola csapata lett. A Kis természettudós versenyt a Csókakői Tagiskola csapata nyerte. Az alsósok Komplex tanulmányi versenyen a Bodajki Általános Iskola diákjai állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A házigazda kazinczysok két második hellyel büszkélkedhetnek.

A második napon rendezett Kazinczy-kupa serlegét ugyancsak a bodajki sportolók vihették haza, hiszen a foci, méta, asztalitenisz összesítésében első helyezést értek el tudtuk meg Keszte Jánosnétól, a kincsesbányai tagiskola vezetőjétől, aki elmondta: a támogatóknak (a tankerületnek, kincsesbányai és isztiméri vállalkozóknak, szövetkezeteknek, társaságoknak, önkormányzatoknak és magánszemélyeknek) is köszönhetően a két nap során számtalan színes programmal kínálhatták meg a diákokat.


Ilyen gyönyörű flamingót készített a kisncsebányai iskola Kazinczy napjainak egyik kézművesfoglalkozásán Csorvási Csenge és Sáfár Enikő. Mellettük barátnőik: Deák Nóra és Sáfrán Lilla (Fotó: Kazinczy tagiskola)

 

Igazi szenzációnak számított az akrobatikus motoros bemutató, a katonai akadályverseny vagy szemtanú hitelességével előadott afganisztáni beszámoló. Sokan gyönyörködhettek a tengeri kagylók, csigák és ékszerek kiállításában, valamint a patchwork technikával készített alkotásokban. A kézműveskedni szeretők készíthettek többek között rózsaszín flamingót, hangszereket, gyöngyös ékszert, mobiltartót, hűtőmágnest, termésképet. Az egészségmegőrzés és a mozgás jegyében is szerveztek programokat.

Volt még fizi-mozi a természettudományok népszerűsítésére, csajos szépségszalon, pöci-foci és csocsó bajnokság, óriás társasjáték és dominó. Nagy tetszést aratott az idei újdonság is: Egy tíz fordulós vetélkedő keretében keresték a Kazinczy leendő ideális férjjelöltjét . A fiúk a nemes versengés közben gombot varrtak, vasaltak, nyakkendőt kötöttek, ruhát hajtogattak, sőt, még palacsintát is sütöttek. A kitüntető címet Gaál Roland 7. osztályos tanuló érdemelte ki. A záró kulturális program keretében a Taliga néptáncegyüttes fergeteges bemutatóval és táncházzal kápráztatta el a közönséget.

Köszönet illeti a szülői munkaközösség tagjait, akik többek között kétezernél is több szendvicset készítettek, és több mint kétszáz liter teát főztek. Vendégszeretetüknek is köszönhető, hogy idén először a kazinczysok meghívhatták a madari Édes Gergely testvériskola diákküldöttségét és pedagógusait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!