Mór

2013.10.25. 17:05

Hazánkat képviselik a móri táncsicsos diákok

Mór - A Táncsics gimnázium diákjai képviselik majd hazánkat Monacóban, egy nemzetközi találkozón.

B. Kiss László

A középiskolai Utazás és Turizmus programot hazánkban koordináló Iskolafejlesztési Alapítvány minden évben meghirdeti a GTTP (Global Travel and Tourism Partnership) Research Award-ot, összhangban a programban résztvevő országokkal. Az idei forduló témája a gasztronómia volt. A hazai fordulóra a napokban került sor Budapesten, a szakmai zsűri a móri Táncsics gimnázium csoportját bízta meg azzal, hogy képviselje Magyarországot a nemzetközi találkozón Monacóban, november végén.

A csoport tagjai: Illek Nikolett, Ivanics Dóra, Radics Marcell, Zelovics Dorina, a felkészítő tanár pedig Nagy Andrea. A csoport projektjének témája a Móri kulináris kalandozások a sváb hagyományok útján . Ennek keretében egy olyan honlapot képzeltek el a diákok, amelyen tematikusan összegyűjtik a sváb gasztronómiával kapcsolatos információkat annak érdekében, hogy a gasztronómia vagy sváb hagyományok iránt érdeklődő látogatók könnyebben eligazodjanak. Terveik között szerepel továbbá egy, a helyi borászok, mesteremberek, vállalkozók és a diákok összefogásával, önerőből megvalósuló tanösvény is Móron szőlészeti-borászati témával. A novemberi találkozón Kanada, Jamaika, Brazília, Írország, Egyesült Királyság, Kenya, Dél-afrikai köztársaság, Oroszország, Kína vesznek részt. A hazai csapatot pedig Ivanics Dóri és Illek Niki képviselik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!