Mór

2012.03.14. 06:10

A férfiaknak ajánlják

Mór - 2013-as naptárat jelentetett meg a Forgatós. A Nánási Pál által készített fotókon a néptáncegyüttes 19 hölgytagja szerepel. A képek bizonnyal megmozgatják a legtöbb férfi fantáziáját.

B. Kiss László

Nem éppen  szokványos az a 2013-as naptár, amelyet a móri Forgatós néptáncegyüttes jelentetett meg.  Különösen nem szokványos egy olyan művészeti csoportról, amely immáron tizenkét esztendeje foglalkozik az autentikus magyar folklór ápolásával, népszerűsítésével. A naptáron az együttes 19 hölgytagja szerepel, olykor meglehetően pikáns beállításokban.  A naptár vélhetően nagy sikert arat majd a férfiak körében, és talán még azt is megérjük: a vidéki autószerelő műhelyek falát nem fotómodellek, hanem néptáncos lányok képei díszítik majd.
 Az Öreg Prés fogadó népies milliőjében, öreg tárgyai közt készített művészi felvételek Nánási Pált dicsérik. A  képek készítésekor szükség volt a néptáncosok állóképességére, hiszen a fotózás reggel kilenctől éjjel kettőig tartott  - tudtuk meg az együttes egyik tagjától, Möllmann Évától, aki úgy véli: a rendhagyó képek alkalmasak arra, hogy olyanok figyelmét, érdeklődését is fölkeltsék  a néptánc iránt, akik eddig közömbösek voltak.  Ugyancsak a Forgatóssal kapcsolatos friss hír, hogy az együttest a minap a budapesti Hősök terén láthatták a  járókelők. Ez nem előre leegyeztetett fellépés volt, csak amolyan örömtánc, ami azonban alkalmas volt arra, hogy megállítsa néhány percre az embereket. Az együttes úgy tervezi: hasonló produkcióval a közeljövőben más városokban  így Székesfehérváron is  előrukkolnak majd. A Forgatós további tervei között saját honlap elindítása is szerepel, s  az együttes megtalálható az egyik legnépszerűbb közösségi portálon. A tagok között már eddig  is voltak több korosztály tagjai a tinédzserektől a negyvenesekig, de a jövőben kifejezett senior és ifi csoportot is létre kívánnak hozni. A pikáns naptár 12 plusz egy oldalból áll: a 2014. januárját feltüntető oldalon csoportkép látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!