Mór

2012.01.11. 09:13

Ép testben ép lélek

Mór - A Szent Erzsébet iskola nevelői bizonyultak az ország a nyertes pályázat szerint "legegészséglelkesebb" tanári karának. Náluk nem kampányfeladat a helyes életmódra nevelés.

B. Kiss László

Dicsértessék! - köszöntik a diákok Kertészné Magyaródi Szilviát  a szünetben a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola folyosóján. A biológia-kémia-hittan szakos tanárnő 15 éve tanít az intézményben, ez az első munkahelye. Nem testnevelés szakos tehát, mint ahogy azt előzetesen tippeltem, hírét véve annak, hogy a tanárnő által készített kisfilm első helyezést nyert a Béres alapítvány pályázatán. Persze a díjnyertes alkotást megnézve magam is rájöttem: itt nem a kimagasló sportteljesítményeket honorálták, hanem azt, hogy egy tantestület lehetőleg minnél több tagja legyen elkötelezett híve az egészséges életmódnak. Nos, a katolikus iskola által benyújtott pályáműből jól kitűnt, hogy a nevelőtestület minden tagja elkötelezett valami módon  nem csupán a lelki, de  a testi harmónia mellett is. Túráznak, kerékpároznak, vagy éppen meggyőződéses hívei az egészséges táplálkozásnak. Meglepő volt számomra, hogy  Kertészné Magyaródi Szilvia mennyire jól ismeri kollégáit. S ebből aztán arra következtettem, hogy összetartó közösség a Szent Erzsébet nevelői kara. A pedagógusokról azt is megtudtam, hogy jobbára fiatalok, és sok közöttük a nagycsaládos. A képes, szöveges, zenés bemutató elkészítésében többen is segítettek neki  -  emelte ki a tanárnő, aki maga is háromgyermekes anyuka. A pályamunka  jól illusztrálja azt, hogy a katolikus iskolában az egészségre nevelés nem kampányfeladat,  hanem az iskolai  mindennapok szerves része.   
"Egészséglelkes" ott a tantestület pályázat nélkül is!

Keressük az ország legegészséglelkesebb pedagógusait! címmel hirdetett pályázatot a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány. A legtöbb iskola a fővárosból, Pest, Hajdú-Bihar valamint Fejér megyéből pályázott.
 A pályázat első helyezettje a  móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola munkája lett, amelyet Kertészné Magyaródi Szilvia   tanárnő készített.
 A  zenei aláfestéssel ellátott bemutató anyag jól érzékelteti: a tanári kar a testi harmóniára is nagy súlyt helyez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!