Fejlesztés és továbbképzés

2018.01.01. 11:00

Kis lépésekkel jutnak előrébb, de folyamatosan gyarapodnak Mezőkomáromban

A településen az ünnepek előtt rendezték a falukarácsonyt, egybekötve az idősek napjával. A 65 év felettiek 2500 forint értékű vásárlási utalványt kaptak az önkormányzattól.

V. Varga József

Köõ Péter polgármester

Fotó: V. Varga József

– Új ravatalozó épült a településen.

– A temetői ravatalozót még 2016 elején el kellett bontanunk a statikai szakvélemény alapján – mondta el lapunknak Köő Péter polgármester. – A Belügyminisztérium támogatását kértük, de időközben megterveztettük, és el is kezdtük építeni. Végeredményben négymillió forint támogatást kaptunk, melyhez ugyanannyit tettünk hozzá önrészként. Az új ravatalozót októberben avattuk.

– Tehergépjárműre is pályáztak a minisztériumnál.

– Ugyancsak a Belügyminisztériumtól kaptunk 6 millió forintot egy tehergépjármű vásárlására. Ehhez valamivel több, mint egymillió forintot kellett az önkormányzatnak saját erőként hozzátennie.

– Jutott-e forrás fejlesztésre, felújításra?

– A BM-pályázat nyomán 11 millió forintot nyertünk útjavításra. A támogatásból sikerült felújítanunk az Ady Endre utca teljes szakaszát, valamint a Lehőcz József utca és a Munkácsy Mihály utca egy-egy részét. Az önkormányzatra kétmillió forintos önrész jutott.

Köő Péter polgármester
Fotós: V. Varga József

– És a további pályázatok?

– Az egészségfejlesztési pályázaton 9,8 millió forintos támogatást nyertünk, melyből az orvosi rendelő és a védőnői tanácsadó belső felújítását végezzük el. A kivitelezés 2018-ban be is fejeződik. December elején ismét sikeres pályázaton vettünk részt, melyben 1,2 millió forintot nyertünk a községháza épületének belső felújítására (burkolat, irodai bútorzat). A humán kapacitások fejlesztése programban 15 millió forinthoz jutottunk, melyet a közintézményeink eszközfejlesztéseire, továbbképzésekre, valamint szabadidős tevékenységek finanszírozására fordíthatunk. Még ünnepek előtt kiosztottuk a szociális célú tüzelőanyag pályázaton elnyert 164 erdei köbméter tűzifát 106 rászoruló család részére.

– Térkövezik a parkolót.

– Igen, az orvosi rendelő előtt, vállalkozó bevonásával, másfél millió forint értékben. A térkövek a közmunkaprogramban készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!