Mezőkomárom

2016.09.01. 13:25

Színpompás tábor Szabadhídvégen

Szabadhídvég - Felejthetetlen élményeket szereztek a hídvégi, mezőkomáromi gyermekek a református parókián tartott táborban: jártak állatkertben, csináltak vízicsúszdát is.

Házi Péter

Szabadhídvégen már több éves hagyománya van annak, hogy az önkormányzat segítségével táborba várják azokat, akiknek a szülei dolgoznak, így a fiatalok nem az utcán kallódnak, hanem értelmes, érdekes foglakozásokon vehetnek részt. Idén minden korábbinál több programmal, élménnyel és új játszóeszközökkel várták a gyermekeket.

- A református parókia udvarát rendbe tettük, nem csak focipályát, hanem például egy vizescsúszdát is építettünk, talán ez volt a nyár legnagyobb slágere. No meg az, amikor a sárbogárdi és a lajoskomáromi tűzoltók bemutatót tartottak nekik - meséli Fodor Zoltánné táborvezető, aki Bognár Istvánné Arankával és két segítővel vigyázott a huszonnégy gyerkőcre.

A nyári szünetben tartalmas programokkal, számtalan kézműves foglalkozással kötötték le a szabadhídvégi gyermekeket, akik a táborozás során a veszprémi állatkertbe és Siófokra is eljutottak
Fotó: Házi Péter

A táborozók voltak a dégi kastélyban, a veszprémi állatkertben, Budapesten, sőt egy balatoni hajózáson is, de felejthetetlen élmény volt az éjszakai sátrazás, amelyet a táborozók külön kérésére „vállaltak be” a felnőttek.

És persze sok-sok kézműves foglakozással kötötték le a fiatalok figyelmét: levendulazsákot, fürdőgolyókat készítettek, s ezeket hazavihették.

– A helyi gazdaságunkban termelt alapanyagokból, a helyi konyhán készítették az ebédet és más ételeket, így napi négyszeri étkezést biztosítottunk a résztvevőknek, ami bizony több hátrányos helyzetű gyermek számára szokatlanul nagy választékot jelentett, mi így is segíteni próbáltunk nekik – tette hozzá Pap László polgármester, aki elmondta, az összesen hat hetes táborozási lehetőség egyrészt a polgárdi szociális és gyermekjóléti társulásnak valamint a mezőszentgyörgyi könyvtárnak köszönhető, akik pályáztak, így az önkormányzat az anyagi lehetőségeinél messze komolyabb és színvonalasabb tábort tudott tető alá hozni. A hagyományt jövőre is folytatni szeretnék, a gyerekek pedig persze simán kihagynák a most kezdődő tanévet, s egyből jönnének vissza a parókiára...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!