Mezőföld

2009.06.04. 02:28

Számháború a zászlóért

Mátyásdomb - A szellemi és ügyességi próbákkal megspékelt túrázás győztes csapatának jutalma nem nevezhető mindennaposnak. Egy napot engedéllyel bliccelnek a suliból!

V. Varga József

A Lonkai Ármin Általános Iskolában a napokban névadójukra emlékeztek - tudtuk meg Kósáné Hujber Katalin igazgatónőtől.

A gasztronómiai vetélkedőn az első nap délelőttjén az osztályok spanyol, kínai, görög, francia, olasz, német salátákat készítettek. A gyerekek Gulyásné Ági nénitől szőni tanultak, a mezőkomáromi Horváthné Erzsi néni útmutatása alapján pedig elhasznált harisnyákból virágot és pillangót alkottak. Aszfaltrajzversenyt rendeztek és sárkányt is röptettek. A szabadbattyáni-úrhidai Polyák István festményeit és grafikáit mutatta be kiállításon. Délután négy lány és négy fiúcsapat küzdött a Lonkai-kupáért, a focitornán végül a mezőszilasi lányok, illetve a dégi fiúk diadalmaskodtak.

Másnap az iskola nyolc csapata indult túrára, útközben nyolc állomáson szellemi és ügyességi feladatokat oldottak meg. A győztes csapat jutalma nem mindennapos: egy napot engedéllyel bliccelnek az iskolából.

A túra végállomásán a lelkes szülők pincepörkölttel várták a gyerekeket. A jó ízű ebéd után a szülők, a gyerekek és a pedagógusok két vegyes csapatot alkottak, és számháborúztak. Az elrejtett iskolazászlót kellet megkeresni, a vidám és nagy küzdelemben végül a piros csapat győzött. A Lonkai-napok este az iskola udvarán zsíroskenyérpartival és a Los Andinos együttes pörgős hangversenyével zárultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!