Martonvásár

2015.08.16. 14:46

Jókedvű adakozók a szomszédban

Martonvásár - A gyúrói viharkárosultaknak szerveztek gyűjtést a szomszédságban, igazán jó hangulatban. A csáberőt a sok gyermek képezte, a szívbéli adományok sok kézből érkeztek.

Zsohár Melinda

A martonvásári polgármester, Szabó Tibor számolta segítőivel a délig befolyó bevételt vasárnap, s nagyon elégedettek voltak. Semmit nem árusítottak drágán a felajánlók, többnyire rábízták az adakozóra, mennyit ad, s mégis csaknem négyszázezer forint gyűlt össze addig. A programok jó hangulatúak voltak, s bizonyítást nyert a mondás, hogy a jókedvű adakozót az Isten is megsegíti. Legelőször is szíves adományozásra buzdítja.

- Teljesen civil összefogásban rendeztük meg a jótékonysági napot a Fogjunk össze, martonvásáriak! szervezettel - mondja Horváth Bálint, a város fiatal alpolgármestere. A polgárőrök zöld láthatósági mellényében maga is saját kezűleg irányította zebránál a forgalmat, s egyik helyszínről a másikra látogatott. A fő szervezők szintén civilek, Dolinka Éva védőnő, valamint Sutka Judit és Ujszászi Ildikó fogta össze a sokrétű adománynapot .

A jótékonysági megmozduláson a váli központú Völgyvidék Közösség két munkatársa, Bordás Emese és Szabados Lenke a tagjai által adományozott termékeket és gyümölcsöt árusította
Fotó: A szerző

- Máskor is gyűjtöttünk, igyekszünk segíteni civilként, magánemberként is - teszi hozzá. - Sok gyerek tette még vidámabbá a napot, nekik igyekeztünk a kedvükben járni. Az érdi és a váli tűzoltók elhozták villogó, tülkölő, a kisfiúknak különösen vonzó járműveiket, ez volt a csali . Az édesanyák, nagymamák házisüteményeiket kínálták, s begyújtottuk a város kemencéjét. Pónilovaglás, kutyaiskola bemutató színezte a napot. Kótai Mihály profi boksz világbajnokunk felajánlotta árverésre kesztyűjét, erre még augusztus 20-áig lehet licitálni!

- Gyümölcsöt, kézműves termékeket kínáltak fel tagjaink - mondja Bordás Emese, a Völgyvidék Vidékfejlesztő Közösség irodavezetője. Szabados Lenke munkatársával sok gyümölcsöt, süteményt adtak el. A Válvölgye Gasztronómiai, Kulturális és Turisztika Egyesület küldeményei mellé a tordasi sérültek otthonának Jövőt Nekik is Alapítvány ajándéktárgyai bizonyították: mindenki képes segíteni. Este fellépett a környék polgármesterei, alpolgármesterei, jegyzői, köztisztviselői alkotta Polgármesteri dalárda, majd a helyi gyermekszínház. A belépőjegyek ára szintén a gyúrói viharkárosultakat támogatja.

Tóth Béla gyúrói polgármester meghatottan szemlélte a martonvásári forgatagot, köszönettel fogadta faluja nevében is az igyekezetet. Elmondta: a községben a vihar okozta pusztítás meghaladja a 200 millió forintot, a 485 lakóházból 300-at ért kisebb-nagyobb kár. Nyolc ház nagyon súlyosan megrongálódott, egyenként négymillió forintnál több kárt szenvedve. Húsz kémény dőlt le a helyenként 130 kilométeres sebességű szélben, amelyet diónyi jégverés súlyosbított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!