Lóerő

2015.06.07. 18:31

Veteránautó és motoros találkozó Szabadbattyánban

A veteránautóknak, veteránmotoroknak lelkük van – ebben mindenki egyetért. Gyöngyszemek sorakoztak a flaszteren, és indultak a felvonulásra, a szomszédvárba, Úrhidára.

V. Varga József

Mint egy nagyobbacska játékautó – állnak meg a népek Gellért István piros színű, jobbkormányos Austin Healey Sprite kocsijánál. Azért szívesen játszanék vele – nevet az egyik atyafi. Első ízben rendeztek a három szomszédvár közreműködésével (Battyán, Kőszárhegy, Úrhida) veteránautó és motoros találkozót szombaton Szabadbattyánban, az Árpád utca teljes hosszában.

A főatyamester, Pilaszanovich Pál elégedetten nyugtázta: soha rosszabb első alkalmat. Már megint vasazol? – idézi Vágvölgyi Imre a gépészurak feleségeinek leggyakoribb kérdését. Bizony, ezek a gyöngyszemek időigényesek, gyűjtőik szent megszállott emberek, állandóan bütykölnek, kalapálnak. A Morris Minor első és harmadik tulajdonosa közösen fényképezkedik csodálatuk tárgyával; sokan álmélkodnak az 1941-es háborús veterán Willys Jeep-et mustrálgatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!