Lóerő

2012.07.06. 08:35

''Bogaras'' autólélek

Gárdony - Évente megrendezik a tóparton a bogaras találkozót. Klép Tamás Dunaújvárosból érkezett Dudu nevű bogárhátújával: az 1972-es járgány idősebb, mint gazdája, mégis, kimondottan fiatalos külsővel büszkélkedhet.

Lovász Lilla

- Hároméves korom óta imádom ezeket az autókat. Valójában már akkor elhatároztam, ha nekem kocsim lesz,  az csakis egy bogárhátú lehet - mondja Klép Tamás, aki 2005-ben szerezte meg szerelmét, Dudut.  - Hosszas utánajárás, keresgélés után végül a szomszéd utcában találtam rá: egy idősebb hölgy volt a gazdája, akinek az volt a kívánsága, ha egyszer megválik az általa Dudunak nevezett járgánytól, legalább valahová messzire kerüljön a kocsi, ahol nem látja, s így nem fáj érte a szíve. Ehelyett máig rálát a parkolóra, ahol a bogárhátú áll...

Oka azonban nem lehet panaszra, hiszen újdonsült tulajdonosa gyönyörűen karban tartja a kis autót. Az pedig megszolgálja a törődést.

- Tavalyelőtt egy pesti háztetőről lezúduló hótömeg teljesen összetörte a tetejét és az elejét az autónak. Hajszálhíja volt, hogy nem esett bajom, mivel a tető annyira behorpadt, hogy csupán pár centi maradt a fejem és a plafon között - ám Dudu állta a sarat, megtartotta a mázsányi havat. Tamás pedig a lehető leggyorsabban  helyreállította, sőt, az autó az eredeti gyári színkód alapján teljesen új fényezést is kapott. Valójában ez volt a negyvenedik születésnapi ajándéka Dudunak, vallja be a tulajdonos, s hozzáteszi, a kocsinak bizonyíthatóan lelke van. 

- Nem szereti a borús, ködös időt, de a korán kelést sem, ilyenkor alig akar elindulni. Ám, ha  kisüt a nap, nyomban jobb kedve támad. Különösen érzékenyen érinti, ha valamin összekapunk a barátnőmmel: olyankor köhög, sőt, olyan is volt már, hogy leállt az út közepén, és nem mozdult, amíg ki nem békültünk. Lehet, hogy hihetetlen, de így van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!