Lóerő

2012.02.06. 14:25

A Lamborghini is beszáll a SUV-piacra

A szuper-sportkocsikat gyártó Lamborghini követi a Porsche példáját és maga is előáll egy terepjáró szabadidő autó (SUV) modellel - értesült a Reuters hírügynökség a projektben jártas forrásoktól.

MTI

A Volkswagen tulajdonában lévő olasz sportautógyártó vállalat az új modell koncepcióját az áprilisi pekingi autószalonon tervezi bemutatni. A Lamborghini SUV az értesülések szerint 2016-ban kerül piacra.

A szintén a Volkswagen tulajdonában lévő brit Bentley tavaly jelentette be tervét egy négykerékhajtású luxus szabadidő autó bemutatására.

A Volkswagen néhány hónapon belül hozza meg a döntést a Lamborghini és a Bentley szabadidő autók fejlesztésének megindításáról.

"A Porsche az autóipari legnagyobb meglepetésére már bebizonyította, hogy az elképzelés működik" - mutatott rá Christoph Stuermer, az IHS Automotive kutatási igazgatója.

A piackutató vállalat előrejelzése szerint a luxus szabadidő autók forgalma 2015-ig Nyugat-Európában 20 százalékkal, az Egyesült Államokban 30 százalékkal, Kínában pedig 50 százalékkal emelkedik majd. A Porsche egyik legsikeresebb modellje a 100 ezer euró feletti árú Cayenne terepjáró, amelyből tavaly 59 ezret értékesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!