Lóerő

2011.07.02. 15:16

Bogárbarát felvonulás - Környezetbarát autóstalálkozó?

Gárdony - Huszadik éve ünneplik a bogárhátú autót a Sport Beach-en, ahol sosem szabtak határt a különféle "bogaras" összejövetelek megszervezésének. Idén sem.

S. Töttő Rita

Sorban egymás után, az autókat kitolva indult útjának szombaton délben a bogárhátú autók felvonulása Gárdonyban. S hogy miért-e különös rítus a kempingből való kiguruláskor?

– Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy akkor is figyeljenek a környezetükre, ha éppen autót vezetnek. Mi most kitoltuk az autókat, és addig sem szennyeztük a környezetünket – árulta el Bálint György házigazda, akinek a fejéből húsz éve pattant ki a bogártalálkozó megszervezése. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend a bogarasok körében a gárdonyi helyszín, ami nem is csoda: a helyszín nyugodt és tágas, a Velencei-tó hűvöse pedig könnyedén lehűti a felhevült szervezeteket.

Csodás példányoknak lehettünk szemtanúi a hétvégi összejövetelen, bár sajnos korántsem voltak annyian, mint a találkozó fénykorában, amikor több mint ötszáz járgány gyűlt össze a Sport Beachen – tette hozzá a szervező, aki ennek ellenére bízik a típus rajongóinak töretlen rajongásában, ezért augusztusra már szervezi is a következő VW fanatic találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!