Lóerő

2011.02.17. 16:18

Kitüntették a gumigyártót

Dunaújváros - A szakemberek szavazása alapján a hazánkban is üzemmel rendelkező Hankook Tire lett az év gumigyártója, amit a tavalyi évben elért fejlesztésekért vehetett át.

Miskei Anita

A Hankook Tire kapta a nemzetközi gumiabroncs-technológiai díj az innovációért és kiváló teljesítményért díjat az Év gumiabroncs-gyártója kategóriában. A díj a gumiabroncságazaton belül öt kategóriában jutalmazza a kiváló teljesítményt. A nemzetközi gumiabroncs-szakértőkből álló zsűri a gyártó által az elmúlt 12 hónapban elért fejlődést  értékelte a kitüntetéssel.
A Hankook a 2010-es évben jelentősen megemelkedett nyersanyagárak ellenére látványos növekedést ért el, és tovább bővítette gyártási kapacitását. A Kínában és Indonéziában felépülő két új gyárral a gumiabroncsgyártó nemcsak termelési mennyiségét kívánja bővíteni, hanem globális helyzetét is meg akarja erősíteni a piacon. Magyarországon a vállalat közel áll a második építési fázis befejezéséhez. Ezzel a duplájára, több mint 11 millió darabra, nő az európai gyártási kapacitás. A Hankook Tire alkalmazottai képzésére 2010 júliusában egy új, globális oktatási központot  hozott létre.


A Hankook Tire hosszú távú befektetőként hazánkban  a munkaügyi központokkal szoros együttműködésben államilag elismert OKJ-s képzési programot indított Dunaújvárosban, s ezzel a munkanélküliek képzéséhez járul hozzá. A program sikeres elvégzése után a résztvevők automatikusan felvételt nyerhetnek a Hankook Tire gyárába. A vállalat 2009-ben posztgraduális képzési programot is elindított fiatal mérnökök számára. A vállalat ezzel is az iparág jól képzett munkaerő iránti növekvő igényére reagál. 2011 februárjában már a második, gumiabroncs-technológiai mérnöki képzés résztvevői is befejezték tanulmányaikat a helyi főiskolán  mondta el Jin-Wook Choi, a Hankook Tire alelnöke és európai igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!