Lóerő

2011.01.14. 03:27

Jó aksi, jégoldó, szerencse - autós tippek télre

Székesfehérvár - A napokban megenyhült időjárás kedvez az autósoknak. Sokan szenvednek a téli időben, az ablakokat kell kapargatni, vagy épp az akkumulátor rosszalkodik.

Miskei Anita

Akkumulátor melegítése, a jégoldó beszerzése, és a kézifék behúzásának mellőzése a legfontosabb, amire fagyos téli napokon érdemes figyelni. Jó akkumulátorral, rendben tartott autóval nem érhet bennünket baj - mondta Horváth József autószerelő. A szakember elmondta, mit jelent a rendben tartott. A téli üzemre való felkészüléskor fagyállóval, téli szélvédőmosó folyadékkal kell feltölteni az autót, a nyári abroncsok cseréje mellett pedig az akkumulátorok állapotát is érdemes ellenőriztetni. A szakember azt is elmondta, ha megenyhül az idő, érdemes lemosni az autót, enélkül a karosszérián olyan korrózióra utaló jelek jelenhetnek meg, amelyek a téli útsózások után jelentkeznek. A garázsban tartott, újabb autóknál a hidegebb időjárás sem okoz problémát, de sokan tartják a szabad ég alatt járművüket. Kemény fagyok idején az öregebb akkumulátort érdemes fűtött helyen tárolni. A szakember azt is elárulta, az idősebb járgányok gazdái számtalan ötlettel próbálkoznak. Egy idős férfi Ladájába például kartonpapírt szokott a motortérbe helyezni, hogy a motor ne legyen túl hideg. De ezt nem ajánlotta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!