Lóerő

2010.03.19. 03:26

Feltört az új masina

A Yamaha nagy várakozást követően bemutatta legújabb üdvöskéit, az FZ8 és Fazer8 modelleket. Vajon mekkora lesz a két modell sikere?

Fejér Megyei Hírlap

1969 a motorozás történetének egy jelentős fordulópontja volt: a Honda kiadta a CB750-et sornégyes motorral. A lágy járású aggregáttal szerelt masina mind teljesítményében, mint felszereltségében elsöprő újdonságot jelentett a piacon. Népszerűsége a többi japán gyártót is ilyen motorok gyártására ösztökélte, megszületett az UJM, az univerzális japán motorkerékpár. A szigorú értelemben vett FZ6 család története és piaci hanyatlása adott alapot az FZ8 bevezetésének. Az FZ6 modellek 2004-es debütálásuk után nagy példányszámban fogytak, 2005-ben az európai összesítésben csak a Honda SH robogócsaládja állt előkelőbb helyen. A masina látványvilágában az előző modellekhez illeszkedik. A formavilág azonban csak egy dolog, a haladók már más szempontok alapján döntenek. A teljesítményre nem lehet panasz: a 106 lóerő túlszárnyalja a kategóriatárs Z750-ét.

Címkék#Yamaha

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!