Lepsény

2011.06.28. 09:13

Vajdasági vendégszereplés

Június 25- én, szombaton vajdasági vendégszereplésre indultak Lepsényből az Esthajnal Nyugdíjasklub Énekkara, valamint a Cirbolya és a Borbolya Citerazenekar.

Borsos György

Előzőleg Kiss István polgármester vezetésével kiutazott lepsényi küldöttség megújította a testvértelepülési szerződést a vajdasági Oromhegyessel.

Június 25- én, szombaton a hajnali indulást követően 13 óra körül érkeztek meg Oromhegyesre, ahol a vendéglátók pusztapörkölttel fogadták a kissé fáradt lepsényieket. Miután a szállást is elfoglalták megkezdődött Oromhegyesen a népzenei fesztivál. Elsőként a nyugdíjasklub énekelt a Cirbolya citerazenekar kíséretével, majd a Borbolyások következtek. A lepsényiek fellépését a Cirbolya citerazenekar műsora zárta. Nagyon nagy sikert arattak, a helyiek és a vajdasági fellépők is vastapssal jutalmazták a színvonalas műsort. A díjátadást követően a résztvevők közösen énekelték el a "Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok" népdalt.

Másnak a kiadós reggelit egy múzeumi séta követte Zentán, ahol többek között hadi eszközöket, Zenta történetét is megismerhették. Persze a mamut csontok a gyerekek számára voltak a legemlékezetesebbek.

A két napos kirándulást soltvadkerti és dunaföldvári gasztronómiai megálló zárta le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!