Lepsény

2011.02.17. 13:40

Utazás az ásványok és kövületek csodálatos világában

Immár visszatérő vendégként köszöntik a lepsényi Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai a balatonalmádiból érkező Bősz Imrét és feleségét.

Borsos György

Február 15- 16- án kétnapos bemutatót és vásárt tartott a balatonalmádi házaspár az iskola aulájában. A színes és káprázatos kövek, ásványok szinte mágnesként vonzották a gyerekeket az asztalok elé, hogy szemügyre vehessék a természetben található csodálatos érceket, ásványokat. Még nagyobb meglepetés érte őket, amikor kézzel foghatóvá vált egy mamut fogazata, ősi dinók lenyomatai, kagylók megkövesedett maradványai. Bősz Imre eközben ismeretterjesztő előadásokon mutatja be ezeket a tárgyakat az osztályokban, ezzel is biztatva a gyermekeket a szabadban való tartózkodásra, egy esetlegesen új hobbi vállalására.

Persze, hogy az izgalmakat fokozza, egy rajzversenyt is hirdetett, mely az ásványokról és/ vagy a dinókról kellett hogy szóljon. Sok pályamű érkezett be hozzá, amelyek közül Borsos Botond 6/a osztályos tanuló mamut vadászata kapta az első díjat. jutalma az volt, hogy olyan követ választhatott, amely neki tetszett.

Befejezésül elmondta, hogy hamarosan Lepsény széles nyilvánossága is megismerheti őt és családját egy másik oldaláról. Ez pedig a 2011. március 18- án tartandó jótékonysági fuvola est László Vanessza beteg kislány segítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!