Lepsény

2010.03.01. 08:54

Az asszonykórus sikere a Ki mit tud?-on

Az Esthajnal Nyugdíjasklub asszonykórusa és a Cirbolya citerazenekar nagy sikerrel szerepelt a székesfehérvári kortárs Ki mit tud?-on.

Borsos György

2010. február utolsó napján, 28- án, vasárnap Székesfehérvárott szerepelt a lepsényi Esthajnal Nyugdíjasklub asszonykórusa. A kórust a szintén lepsényi Cirbolya citerazenekar kísérte. Jó egy hónapos megfeszített munka, heti többszöri próba előzte meg ezt a fellépést. A kiválasztott dalokat meg kellett tanulni, és ráadásul citera kísérttel szándékoztak előadni. Az asszonykórust Benkucs Lászlóné tanította be, míg a citerásokat Nagy Imola. A kezdeti próbálgatásokat hamarosan lelkesedés váltotta fel, és szinte követelték, kérték, hogy még egyszer próbálják el, mert ez így nem tökéletes.

A sok munkának később meg is lett az eredménye. Vasárnap egy külön-busszal és több személygépkocsival utaztunk fel Székesfehérvárra, A Szabadművelődés Házába. Itt hamarosan elfoglalták az öltözőt, ahol felhangolták a citerákat, és még egyszer végigjátszották a műsort. Eredetileg 11. fellépőként jutottak volna a színpadra, de egy kis csúszás miatt pár percig még lámpaláz kerülgette az előadókat. Aztán eljött a nagy pillanat. Elsőként a citerások léptek színpadra, elhelyezték a hangszereiket, majd felállt az asszonykórus. Csend volt a nézőtéren, és elkezdődött a varázslat. Csak játszottak, énekeltek, pengettek. A nézőtéren csend volt, illetve csodálkozás.Gyönyörűek voltak a ruhák, már ezzel kellemes benyomást okoztak. Az utolsó számnál, a Rika, Rika címűnél teljesen felszabadulva zengett a színpad. A gyors népdal citerakísérettel nagy hatással volt a nézőkre, és mint később kiderült a zsűrire is. Mire elhangzott az utolsó hang már vastaps fogadta őket. A fellépésüket még kb. 40 előadó követte, akik szintén szépen teljesítettek. Délután 15 órakor aztán ítélkezett a zsűri. Megdicsérték a kórust és a citerazenekart a pontosságukért, precízségükért, valamint szépen koreografált műsorukért, felállásukért, előadásmódjukért. A megérdemelt díj, elismerés sem maradhatott így el, ugyanis okleveles elismerésben részesültek. Az oklevél átadásakor a zsűri vagy két percig méltatta a fentebb említett Rika, Rika számukat. Szép volt lányok, asszonyok! Találkozunk hamarosan, újabb fellépések alkalmából, amit már otthon is láthatnak, hallhatnak a lepsényiek is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!