Laza

2012.06.30. 06:09

Orosz rulett tojással (videó)

Az angolok vigasztalódhatnak: bár a foci EB-ről kiestek, de büszkék lehetnek, mert megnyerték az orosz tojás rulett világbajnokságot.

LiveInfo

A múlt hétvégén tartották ugyanis a 690 éves múltra visszatekintő tojásdobóversenyt az angliai lincolnshire-i Swatonban. A sportág eredete 1322-ra nyúlik vissza, amikor Swaton új apátja minden parasztnak adott egy tojást a mise után, hogy így élénkítse a templomlátogatási kedvet. Csakhogy még ugyanebben az évben megáradt a helyi folyó, és a túlparti földművesek nem tudtak átkelni rajta. A parasztok légi úton kapták meg a tojásokat, a szerzetesek ugyanis átdobálták őket a folyón. A jelenkori sportág hódolói is tojásokat dobálnak, de nem csak távolba, hanem célba is.

A legmókásabb versenyszám azonban az orosz tojásrulett. A viadal páronként zajlik. Mindkét nevező kap hat tojást, amelyek közül öt keményre főtt, egy pedig nyers. Találomra választanak a tojások közül, és a homlokukhoz csapva feltörik őket. Az veszít, aki előbb keni össze magát a nyerssel.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!